همسران 12 سفیر خارجی به من دریاچه ارومیه هستم پیوستند
به گزارش دکترای اقتصاد، همسران سفرای کشورهایی که حدود نیمی از مردم دنیا را تشکیل می دهند، با امضای خود به کمپین یک میلیونی من دریاچه ارومیه هستم پیوستند.
همسران سفرای 12 کشور مالزی، نیوزلند، مجارستان، چین، الجزایر، تونس، هند، اندونزی، کوبا، فیلیپین، چک و سیرالئون در سفر به ارومیه، از پروژه مقابله با ریزگردها در منطقه جبل و پل میانگذر تماشا کردند و در نهایت با امضای خود به عضویت این کمپین درآمدند تا حمایت خود از احیای دریاچه ارومیه را اعلام نمایند.
استاندار آذربایجان غربی نیز در ملاقات با همسران سفرای 12 کشور مقیم ایران اعلام کرد:
ما از شما درخواست می کنیم به عنوان سفیران دریاچه ارومیه، پیغام حیات آرتمیا (یکی از گونه های جانوری دریاچه ارومیه) و نجات دریاچه ارومیه را به جهان برسانید.
قربانعلی سعادت اضافه کرد که امیدواریم با افزایش همکاری ها، تکنولوژی های نوین در بخش صنایع و گردشگری به منطقه منتقل گردد تا فضا به سمت تغییر صنعت و کشاورزی سنتی منطقه به کشاورزی نوین، صنعت توریسم و توسعه صنایع مادر و تجارت بین المللی گشایش یابد.
در این جلسه بعضی از همسران سفرا نیز نظرات خود را درباره دریاچه ارومیه و پیوستن به این کمپین ابراز کردند. همسر سفیر مجارستان گفت که ما پیغام نجات دریاچه را به مردم کشورمان و جهان می رسانیم. همسر سفیر هند نیز در تایید وی اظهار داشت: ما همه با توسعه پیغام نجات دریاچه ارومیه موافق هستیم و در این زمینه همکاری خواهیم کرد.
در ادامه همسر سفیر چین نیز با اشاره به اینکه درباره این دریاچه بسیار شنیده بود، توضیح داد:
تصور می کنم در گذشته این دریاچه خیلی زیبا بوده و پیغام نجات آن را به مردم خودم خواهم رساند.
بعلاوه همسر سفیر مالزی خطاب به استاندار آذربایجان غربی گفت که ما در مالزی دریاچه های مصنوعی بسیار زیادی داریم براین اساس می توانیم در جریان احداث دریاچه مصنوعی به شما کمک کنیم.
سعادت هم در پاسخ به همسر سفر مالزی توضیح داد که هزار و 300 کیلومتر از دریاچه ارومیه دیگر غیرقابل احیاست و با توجه به اینکه کشور مالزی تجربیات بسکمک در ایجاد پارک های طبیعی و مصنوعی دارد امیدواریم با انتقال این تجربیات و تطبیق آن با شرایط زیست محیطی منطقه، این محدوده از دریاچه را به پارک زیبایی تبدیل کنیم تا علاوه بر جلوگیری از فراوری ریزگردها، به زیبایی دریاچه ارومیه نیز اضافه کرده گردد.
مدیر امور بین الملل دفتر مرکزی ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در این نشست گفت:
تمامی پروژه های احیای دریاچه ارومیه با اجماع نظر کارشناسان متخصص داخلی و خارجی به مرحله اجرا رسیده و طبق برنامه زمان بندی، در سومین سال از آغاز فعالیت ها، آب دریاچه به مرحله تثبیت رسیده و از خشک شدن کامل آن جلوگیری شده است.
حسین شاهباز بعلاوه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تکنولوژی های روز جهان اظهار داشت که متاسفانه بیش از90 درصد آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی و به صورت سنتی مصرف می گردد که باید با انتقال تکنولوژی ها و فناوری های نوین مدرن گردد تا بهره وری از آب منطقه بالا رفته و بالطبع مصرف کاهش یابد.
وی بعلاوه از هیئت سفرنماینده خواست با انتقال اطلاعات دریاچه ارومیه به مردم و مسئولان کشورهای خود، در روند جلوگیری از خشک شدن این دریاچه و فجایع بسیار بالای زیست محیطی و انسانی، دولت ایران را کمک نمایند.
سفر همسران 12 سفیر خارجی مقیم ایران به ارومیه در سرانجام هفته گذشته، با هدف توسعه ارتباطات با کشورهای دیگر به منظور توسعه تعاملات مستمر ستاد احیای دریاچه ارومیه برای کسب تجارب علمی در حوزه جذب جهانگرد، کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه و جذب سرمایه گذار، برنامه ریزی شده بود.
منبع: کجارو / دنیای اقتصاد