اردوغان درباره پیامدهای امنیتی اسلام هراسی و نژادپرستی هشدار داد
به گزارش دکترای اقتصاد، ایرنا نوشت: رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه شامگاه پنجشنبه گفت: افزایش روز افزون نژادپرستی، اسلام هراسی و مهاجرستیزی در جهان به تدریج در حال تبدیل شدن به یک مشکل امنیتی بین المللی است.
به گزارش آناتولی، اردوغان که در جریان کنفرانس فرایند همکاری در جنوب شرق اروپا به میزبانی استان آنتالیا در جنوب ترکیه سخن می گفت، همچنین اضافه نمود: اتحادیه اروپا بدون عضویت کامل ترکیه هرگز به هدف خود که تبدیل به یک مرکز جذب وقدرت است، دست نخواهد یافت.
وی اضافه نمود: انتظار داریم که اتحادیه اروپا از فقدان راهبرد در کوتاه ترین زمان ممکن خلاص شود.
اردوغان به مشکل مهاجران اشاره کرد و گفت که کشورش همچنان میزبان 4 میلیون پناهجوست که 3 میلیون و 700 هزار نفر آنان را اتباع سوریه تشکیل می دهند.
ترکیه نخستین و نزدیک ترین کشور همسایه به سوریه بود که پذیرای عده زیادی از مهاجران از ابتدای تنش های داخلی این کشور شد. در سال 2012 حرکت سیل گسترده آوارگان و بدی شرایط جوی و نیاز شدید آوارگان به کمک های غذایی و سرپناه موجب شد تا آنکارا ضمن پذیرایی از پناهجویان، کمک های چشمگیری را از سازمان های بین المللی جذب کند. کمیساریای عالی اردوگاه های گوناگونی را در هفت استان هم مرز ترکیه با سوریه تدارک دید. برنامه جهانی غذا هم انتقال مستقیم کمک های تغذیه ای به آوارگان را قبول کرد. منابع مالی که در اختیار دولت ترکیه قرار گرفت موجب شد تا این کشور امکانات تحصیلی را هم برای آوارگان برقرار سازد.
با این حال و به نقل از برخی منابع، در پاره ای موارد نحوه رفتار با آوارگان سوری در این کشور مناسب نبوده است. تیراندازی مرزبانان به سوی مهاجران و بدرفتاری با آن ها از جمله مسائل مطروحه بوده است. در این میان، توسل به زور و بازگرداندن اجباری آوارگان به منطقه ها جنگ زده و حمایت آنکارا از برخی گروه های معارض سوریه می تواند در زمره نقاط تیره در کارنامه ترکیه به ثبت برسد.
دولت ترکیه اسفندماه 99 مدعی شد تا به امروز مبلغ 40 میلیارد دلار را برای آوارگان سوری هزینه کرده است و این مبلغ باید از سوی کشورهای اروپایی و نهادهای بین المللی به آنکارا بازگردانده شود.
اردوغان در آن زمان گفت: اروپا تا به حال فقط سه میلیارد دلار به این کشور برای سروسامان دادن به امور آوارگان داده است.
تحلیلگران عدد 40 میلیارد دلار را بسیار اغراق آمیز می دانند. از سوی دیگر اتحادیه اروپا اعلام کرده که در توافق با آنکارا متعهد شده بود برای تامین هزینه اقامت پناهجویان در ترکیه 6 میلیارد یورو بپردازد.
سخنگوی کمیسیون اروپا هم گفته بود بر خلاف ادعای اردوغان تا به امروز اتحادیه اروپا پنج میلیارد و 600 میلیون دلار به ترکیه کمک کرده است.
311311
منبع: خبرآنلاین