طرز تهیه فرنی پرتقالی

به گزارش دکترای اقتصاد، فرنی پرتقالی یکی از دسرهای خوش عطر و لطیف پائیز و زمستونی به حساب میاد که ترکیب خوبی از گرما و تازگی رو در خودش داره. پایه این مثل فرنی سنتی با شیر و آرد برنج درست میشه، اما استفاده از آب پرتقال تازه یا رنده پوست پرتقال بهش طعمی متفاوت و رایحه ای دل انگیز می ده. طعم میوه ای و رنگ طلایی فرنی پرتقالی باعث میشه برای پذیرایی عصرانه، یا حتی وعده افطار انتخابی خاص و زیبا باشه. این دسر علاوه بر طعم دلچسب، به خاطر وجود ویتامین C و ترکیبات مفید پرتقال، گزینه ای مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روزهای سرد ساله. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه فرنی پرتقالی می پردازیم.

طرز تهیه فرنی پرتقالی

طرز تهیه فرنی پرتقال در یک نگاه

برای تهیه فرنی پرتقالی، اول پرتقال ها رو بشورین، پوست نارنجیشون رو رنده کنین و کنار بذارین. بعد آب پرتقال تازه رو بگیرین و صاف کنین تا تفاله نداشته باشه. در قابلمه ای آرد برنج رو با شیر سرد مخلوط کنین تا صاف و بدون گلوله بشه، بعد روی حرارت ملایم بذارین و مدام هم بزنین تا غلیظ و کرمی بشه.

شکر رو اضافه کنین و وقتی نیمه غلیظ شد، پوست پرتقال رنده شده و گلاب رو بریزین. حالا آب پرتقال صاف شده رو کم کم اضافه کنین و هم بزنین تا یکدست بمونه. در آخر هل یا وانیل و کمی کره یا خامه بریزین تا لطیف و براق بشه. وقتی غلظتش مثل خامه گرم شد از روی حرارت بردارین، در ظرف سرو بریزین و با خلال پسته یا پوست پرتقال خشک تزئین کنین.

برای خوندن اندازه مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه فرنی پرتقالی ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه فرنی پرتقالی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
شیر2 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد برنج2 قاشق سوپ خوری
شکر2 تا 3 قاشق سوپ خوری
آب پرتقال (تازه و صاف شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
رنده پوست پرتقال تازهنصف قاشق چای خوری
گلاب1 قاشق غذاخوری
کره یا خامه1 قاشق چای خوری
پودر هل یا وانیلنوک قاشق چای خوری
خلال پسته و خلال بادامبرای تزیین فرنی پرتقالی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 10 تا 12 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه فرنی پرتقالی: حدود 20 تا 25 دقیقه

اندازه کالری در هر 100 گرم فرنی پرتقالی: حدود 140 تا 160 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه دسر فرنی پرتقالی

فرنی پرتقالی یه دسر زمستونی لطیف و گرم کننده است که ترکیب شیر و آرد برنج با طعم تازه و معطر پرتقال، طعمی خاص و متفاوت بهش می ده. توی این دستور، مهم ترین نکته زمان بندی در اضافه کردن آب پرتقال و هم زدن مداومه، چون رعایت این دو باعث می شه فرنی حالت یکدست، براق و بدون بریدگی پیدا کنه.

مرحله اول: پرتقال ها رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه فرنی پرتقالی، چند عدد پرتقال تازه و خوش رنگ انتخاب کنین و اون ها رو با آب سرد بشورین تا هرگونه گرد و غبار یا چربی از سطحشون پاک بشه. بعد با دستمال تمیز خشک کنین تا سطح پوست خشک و آماده رنده شدن بشه.

با استفاده از رنده ریز یا پوست کن مخصوص، فقط بخش نارنجی پوست پرتقال رو جدا کنین، چون قسمت سفید زیر پوسته تلخ و نامطبوعه و ممکنه کل طعم فرنی رو خراب کنه. پوست رنده شده رو در ظرف کوچکی کنار بذارین و روی اون رو بپوشونین تا عطرش در طول آماده سازی از بین نره.

مرحله دوم: آب پرتقال تازه رو بگیرین

پرتقال های پوست گرفته رو از وسط نصف کنین و با آب گیر دستی یا برقی آبشون رو بگیرین. بهتره از پرتقال های شیرین و بدون دانه استفاده کنین تا احتیاج به صاف کردن مکرر نباشه. بعد از گرفتن آب، اون رو از صافی رد کنین تا تفاله یا هسته واردش نشه، چون وجود پالپ باعث می شه بافت نهایی فرنی زبر یا بریده به نظر بیاد. حدود نصف لیوان آب پرتقال صاف شده کافیه، چون زیاده روی در اون باعث می شه فرنی خیلی شل بشه و فرم نگیره.

مرحله سوم: آرد برنج و شیر سرد رو مخلوط کنین

در قابلمه ای ترجیحاً با کف ضخیم، آرد برنج رو بریزین و شیر سرد رو کم کم اضافه کنین. از قاشق چوبی یا هم زن دستی استفاده کنین و کاملاً هم بزنین تا هیچ گلوله ای باقی نمونه.

این مرحله پایه اصلی لطافت و نرمی فرنیه، پس با دقت انجامش بدین. اگه آرد مستقیماً در شیر گرم حل بشه، درجا می بنده و گلوله ای می شه، پس حتماً از شیر سرد استفاده کنین.

شما می تونید آرد برنج و شیر رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: فرنی رو روی شعله ملایم بذارین تا آغاز به غلیظ شدن کنه

قابلمه رو روی حرارت کم بذارین و به طور یکنواخت هم بزنین. اگه هم زدن قطع بشه، مواد ته می گیره یا قسمت پایین غلیظ تر می شه. حدود ده دقیقه زمان می بره تا مایه فرنی پرتقالی کم کم حالت خامی آرد رو از دست بده و بافتی صاف تر و مایل به کرم پیدا کنه. بوی خام آرد باید از بین بره اما هنوز کاملاً سفت نشده باشه.

مرحله پنجم: شکر رو اضافه کنین و مزه شیرینی رو تنظیم کنین

در این مرحله از طرز تهیه فرنی پرتقالی، شکر رو کم کم بریزین و مدام هم بزنین تا کاملاً در شیر حل بشه. بهتره ابتدا اندازه کمتری بریزین و بعد از ترکیب با پرتقال میزانش رو تنظیم کنین، چون طعم شیرینی پرتقال هم در تعادل کلی نقش داره. اگه از پرتقال ترش استفاده می کنین، شکر بیشتری احتیاج دارید تا مزه نهایی متعادل بشه.

شما می تونید شکر رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: پوست پرتقال رنده شده و گلاب رو اضافه کنین

وقتی مایه نیمه غلیظ شد و حالت روان ولی نرم داشت، پوست پرتقال رنده شده و گلاب رو اضافه کنین. این ترکیب عطر ویژه ای به فرنی پرتقالی می ده و در عین حال با طعم ترش و شیرین پرتقال هماهنگ می شه. اضافه کردن این مواد در زمان مناسب (نه خیلی زود و نه در آخرین لحظه) اهمیت داره، چون حرارت زیاد باعث تلخ شدن پوست پرتقال یا از بین رفتن عطر گلاب می شه.

شما می تونید گلاب رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: آب پرتقال صاف شده رو اضافه کنین

حرارت رو کمتر کنین و آب پرتقال رو کم کم به مایه فرنی پرتقالی اضافه کنین. هر بار یکی دو قاشق بریزین و سریع هم بزنین تا مواد کاملاً با هم ترکیب بشن. اضافه کردن ناگهانی حجم زیاد آب پرتقال باعث بریده شدن شیر یا تکه تکه شدن مایه می شه. وقتی تمام آب پرتقال رو اضافه کردین، حدود پنج دقیقه دیگه هم بزنین تا بافت دوباره غلیظ و یکدست بشه.

مرحله هشتم: برای رایحه خاص از هل یا وانیل استفاده کنین

در این مرحله از طرز تهیه فرنی با آب پرتقال که مایه فرنی به غلظت مناسب رسیده، نوک قاشق چای خوری پودر هل یا کمی وانیل اضافه کنین تا عطر پرتقالی ملایم تر و گرم تر بشه. در این حد اضافه کنین که طعم غالب پرتقال حفظ بشه و بوی طعم دهنده، اون رو تحت الشعاع قرار نده.

شما می تونید هل و وانیل رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله نهم: کره یا خامه رو اضافه کنین

در آخرین دقایق پخت، کره یا خامه رو بریزین و هم بزنین تا ذوب و کاملاً با مایه یکی بشه. این مرحله اختیاریه اما باعث می شه فرنی بافتی لطیف و سطحی براق پیدا کنه. کره باید کاملاً جذب مایه بشه تا روغن جداشده روی سطح باقی نمونه.

شما می تونید کره یا خامه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: فرنی پرتقالی رو سرو کنین

وقتی غلظت فرنی شبیه خامه گرم شد، یعنی آماده ست. قابلمه رو از روی حرارت بردارین و چند دقیقه اجازه بدین خنک بشه تا کمی خودش رو بگیره. بعد اون رو در ظرف های سرو بریزین.

برای تزئین فرنی می تونین از خلال بادام () و خلال پسته () یا اندازه کمی پوست پرتقال خشک شده استفاده کنین تا ظاهرش درخشان تر و معطرتر بشه. اگه ترجیح می دین سرد سرو بشه، ظرف ها رو دو ساعت در یخچال بذارین تا بافتی نیمه ژله ای و لطیف پیدا کنه که با قاشق به راحتی جدا می شه و طعم پرتقال در اون کاملاً نمایان خواهد بود.

شما می تونید خلال پسته و خلال بادام رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه فرنی پرتقالی با نشاسته

فرنی پرتقالی با نشاسته شبیه نسخه آرد برنج درست می شه، اما تفاوت اصلیش در بافت لطیف تر و ظاهر براق ترشه، چون نشاسته ذرت زودتر غلیظ می شه و حالت کشسان و ابریشمی به دسر می ده. مثل روش قبلی، اول پرتقال ها رو می شورین، پوست نارنجیشون رو رنده و آبشون رو صاف می کنین، بعد نشاسته رو به جای آرد برنج با شیر سرد ترکیب می کنین تا گلوله نشه و روی حرارت ملایم هم می زنین تا غلیظ بشه.

شکر، پوست پرتقال و گلاب در همون مراحل قبلی اضافه می شن، اما آب پرتقال باید در سرانجام و به صورت کم کم وارد بشه تا مایه نبره و بریده نشه. در آخر هم مثل نسخه قبلی کمی کره یا خامه برای لطافت اضافه می شه و فرنی آماده سرو با عطر پرتقال تازه ست.

شما می تونید رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

دستور تهیه فرنی پرتقالی به روش رژیمی

فرنی پرتقالی رژیمی درست مثل نسخه اصلی تهیه می شه، فقط با چند تغییر سبک تر و سالم تر. به جای شکر از اندازه کمی عسل یا شیرین کننده مجاز مثل استویا استفاده کنین، شیر کم چرب یا بریزین و کره یا خامه رو حذف کنین تا بافتش سبک تر بمونه. مثل روش قبلی، اول پوست نارنجی پرتقال رو جدا کنین و آب تازه ش رو صاف کنین، بعد نشاسته یا آرد برنج رو داخل شیر سرد حل کنین و روی حرارت ملایم هم بزنین تا غلیظ بشه.

وقتی کمی بوی خامی از بین رفت، آب پرتقال و گلاب رو کم کم اضافه کنین و در آخر با قطره ای وانیل و پوست رنده شده پرتقال خوش عطرش کنین. بعد از خنک شدن، فرنی رژیمی پرتقالی با طعمی تازه و ملایم آماده سرو هست.

نکات مهم در طرز تهیه فرنی پرتقالی خانگی

  • همواره از شیر سرد برای ترکیب با آرد برنج یا نشاسته استفاده کنین، چون اگر شیر گرم باشه، مواد به سرعت می بندن و مایه گلوله ای می شه و بعد از پخت بافتی زبر پیدا می کنه.
  • بهتره حتماً از آب پرتقال تازه و صاف شده استفاده کنین، چون هم طعم طبیعی تر و عطر بهتری داره و هم از بریدن مایه فرنی جلوگیری می کنه؛ آب پرتقال صنعتی معمولاً اسید بیشتری داره و باعث جدا شدن شیر می شه.
  • آب پرتقال رو همواره در مراحل پایانی و به صورت کم کم اضافه کنین، چون اضافه کردن ناگهانی حجم زیاد اون در اثر اختلاف دما و خاصیت اسیدی پرتقال ممکنه باعث بریده شدن شیر بشه.
  • وقتی پوست پرتقال رو رنده می کنین، فقط قسمت نارنجی پوست رو جدا کنین و وارد قسمت سفید زیر پوست نشین، چون اون بخش تلخ و تند مزه ست و می تونه کل طعم خوش پرتقال رو از بین ببره.
  • حرارت پخت باید همواره ملایم نگه داشته بشه، چون شعله زیاد باعث ته گرفتن، بریدگی یا غلیظ شدن ناگهانی مایه می شه؛ در عوض حرارت یکنواخت مواد رو آهسته می پزه و لطافتش رو حفظ می کنه.
  • در تمام مراحل پخت، هم زدن مداوم ضروریه تا بافت فرنی صاف، یکدست و بدون ته گرفتگی باقی بمونه؛ حتی چند ثانیه قطع حرکت قاشق می تونه باعث چسبیدن ته ظرف بشه.
  • اندازه شکر باید با توجه به نوع پرتقال تنظیم بشه؛ اگر پرتقال ترش یا ملس استفاده می کنین، کمی شکر بیشتر بریزین تا طعم نهایی شیرین و متعادل بمونه.
  • برای ایجاد لطافت و برق سطح فرنی، اضافه کردن کمی کره یا خامه در سرانجامی کار بسیار مؤثره، اما باید بعد از خاموش کردن حرارت انجام بشه تا روغن جدا نشه و مایه دو فاز نشه.
  • در صورتی که رنگ روشن تر و بافت سبک تر می خواین، از پرتقال های پوست نازک و تازه استفاده کنین، چون رنگ و اسانس طبیعی بیشتری آزاد می کنن و بوی تازه تری دارن.
  • برای عطری دل پذیرتر، اندازه خیلی کمی پودر هل یا وانیل همراه گلاب در آخر پخت اضافه کنین؛ این ترکیب باعث خوشبوتر شدن دسر می شه اما نباید طعم پرتقال اصلی رو تحت تأثیر قرار بده.

فوت و فن های خوشمزه شدن فرنی پرتقالی

چطور بافت فرنی پرتقالی رو نرم و یکدست نگه داریم؟

با حل کردن کامل نشاسته یا آرد برنج در شیر سرد و پخت روی حرارت ملایم، همراه هم زدن مداوم، بافت نرم و صاف حفظ می شه.

آیا میشه از آب پرتقال آماده و صنعتی استفاده کرد؟

نه بهتره استفاده نشه، چون اسیدی تر و باعث بریدگی و تغییر طعم می شه. آب پرتقال تازه و صاف شده نتیجه بهتری میده.

چرا فرنی پرتقال می بره؟

به علت اضافه کردن آب پرتقال زیاد یا داغ به شیر گرم. در طرز تهیه فرنی پرتقالی، آب پرتقال باید در سرانجامی پخت و کم کم افزوده بشه.

چطور میشه رنگ و عطر پرتقال توی فرنی حفظ بشه؟

با استفاده از پوست نارنجی پرتقال تازه و اضافه کردنش در آخر پخت، رایحه طبیعی و رنگ ملایم باقی می مونه.

چه نوع نشاسته یا آردی برای درست کردن فرنی بهتره؟

نشاسته ذرت فرنی رو براق تر و نرم تر می کنه، اما آرد برنج طعم سنتی تری داره.

اگه فرنی پرتقال بیش از حد سفت شد چیکار کنیم؟

کمی شیر یا آب پرتقال صاف شده بهش اضافه کنین، روی حرارت کم هم بزنین تا دوباره لطیف بشه.

در چه مرحله ای باید آب پرتقال رو به فرنی اضافه کنیم؟

وقتی فرنی تقریباً پخته و از جوش افتاده، آب پرتقال صاف و خنک شده رو کم کم بریزین تا از بریدگی فرنی جلوگیری بشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 20 آبان 1404 بروزرسانی: 20 آبان 1404 گردآورنده: economicsphd.ir شناسه مطلب: 1816

به "طرز تهیه فرنی پرتقالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فرنی پرتقالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید