نجمات سمید ، 11 نکته طلایی دستور پخت شیرینی عربی ماه رمضان

به گزارش دکترای اقتصاد، نجمات سمید، یکی از شیرینی های عربی برای افطار ماه رمضان است که شباهت زیادی به دارد. در این، خمیر نجمات سمید، بعد از آماده شدن، با مواد میانی پر می گردد و بعد باید آن را در روغن سرخ نموده و در شربت بار بیندازید. این شیرینی عربی، بافت ترد و طعم بسیار لذیذی دارد و تهیه آن کمی صبر و حوصله می خواهد. در این مقاله از در ما طرز تهیه نجمات سمید و نکات خوشمزه و ترد شدن نجمات سمید را به شما آموزش خواهیم داد.

نجمات سمید ، 11 نکته طلایی دستور پخت شیرینی عربی ماه رمضان

طرز تهیه نجمات سمید در یک نگاه

برای تهیه شیرینی نجمات سمید، ابتدا شربت بار آن را درست کنید. در یک قابلمه آب و شکر را بجوشانید و به آن زعفران، گلاب، جوهر لیمو و گلاب را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و شربت را به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا قوام بگیرد.

برای تهیه خمیر شیرینی نجمات سمید، آرد سفید، آرد سمولینا، نشاسته، روغن، شکر، شیر و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را در پاک بگذارید و به مدت 1 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا خمیر مایه عمل کند. سپس کرم میانی شیرینی را با شیر، شکر، نشاسته، خامه و گلاب درست کنید.

خمیر را با وردنه باز کنید و به شکل دایره ای قالب بزنید. سپس از مواد میانی داخل خمیر بگذارید و به شکل ستاره ای بپیچید. در یک تابه روغن بریزید و شیرینی ها را در آن سرخ کنید. سپس شیرینی ها را در شربت بیندازید و بیرون بیاورید. روی شیرینی را با مواد دلخواه تزیین و سرو کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل، مواد لازم و فوت و فن های درست کردن دسر عربی نجمات سمید ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شربت نجمات سمید

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر2 لیوان فرانسوی دسته دار
گلاب4 قاشق غذاخوری
گلوکز مایع2 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)3 قاشق غذاخوری
جوهر لیمونوک قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی نجمات سمید

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد سمولینا یا ایرمیک1 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایع1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودرنصف قاشق چای خوری
خمیر مایه فوری1 قاشق چای خوری

مواد لازم برای مواد میانی نجمات سمید

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد سفید1 قاشق غذاخوری (سرپر)
نشاسته ذرت1 قاشق چای خوری (سرپر)
شکر1 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه1 قاشق غذاخوری
پودر نارگیل1 قاشق چای خوری
گلاب1 قاشق چای خوری
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایع سرخ کردنیبرای سرخ کردن شیرینی

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 2 و نیم ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت نجمات سمید: 30 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه نجمات سمید عربی برای افطار ماه رمضان

نجمات سمید به عنوان یک شیرینی محبوب در ماه رمضان، به عنوان جایگزین می توانید تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه نجمات سمید عربی مرحله به مرحله را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در ابتدا برای درست کردن نجمات سمید عربی، همه مواد مورد احتیاج برای تهیه شیرینی و مایه میانی نجمات سمید را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. سپس برای آغاز کار، شربت بار شیرینی را درست کنید. در یک قابلمه شکر و آب را بریزید و روی حرارت قرار دهید.

در صورت تمایل می توانید شکر را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: شربت بار شیرینی را درست کنید

شکر و آب را روی حرارت بجوشانید تا وقتی که دانه های شکر در آب حل شوند. سپس شعله زیر قابلمه را کم کنید و گلاب، زعفران دم نموده، جوهر لیمو (یا 1 قاشق چای خوری آبلیمو) و گلوکز مایع را در قابلمه بریزید و هم بزنید. مواد شربت باید به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم بمانند تا کمی غلیظ شوند. سپس شعله را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا به دمای محیط برسد.

شما می توانید گلاب، زعفران باکیفیت و آبلیموی تازه را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: مواد خشک خمیر نجمات سمید را با هم ترکیب کنید

برای تهیه خمیر شیرینی نجمات سمید، آرد سفید، خمیر مایه، نشاسته و آرد سمولینا و بیکینگ پودر را در الک بریزید و 3 بار الک کنید تا بافت آن کاملا باز گردد و ناخالصی های آن گرفته گردد. این مواد خشک را در یک کاسه بریزید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.

برای خرید آرد، بیکینگ پودر و نشاسته، از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

مرحله چهارم: روغن مایع و شیر را اضافه کنید

در ادامه، روغن مایع را به مواد خشک اضافه کنید و شیری را که به دمای محیط رسیده است، به تدریج، به مواد خشک بیفزایید. همزمان مواد خشک را با شیر هم بزنید تا خمیر شیرینی گلوله نگردد. خمیر را با لیسک به خوبی هم بزنید تا کاملا یکدست گردد.

سپس خمیر شیرینی را در یک پلاستیک زیپ کیپ بگذارید و به مدت 1 ساعت در دمای محیط بگذارید تا خمیرمایه عمل کند و خمیر شیرینی آماده گردد.

شیر و روغن مایع را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله پنجم: کرم میانی شیرینی نجمات سمید را درست کنید

در فاصله ای که خمیر در حال آماده شدن است، شکر و شیر را در یک قابلمه کوچک بریزید و هم بزنید. آرد و نشاسته ذرت را الک کنید و وقتی هنوز شیر سرد است، آرد و نشاسته را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا به خوبی با مخلوط ترکیب شوند. اگر احساس کردید، در شیر، گلوله های خمیر وجود دارند، مایع را از صافی رد کنید.

مرحله ششم: مواد میانی نجمات سمید را روی حرارت بگذارید

مایع شیری که صاف و یکدست شد، قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا آرد و نشاسته ته نگیرند. به هم زدن ادامه دهید تا کرم میانی، غلیظ گردد. سپس شعله را خاموش کنید. در یک کاسه دیگر، خامه صبحانه، گلاب و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید و در قابلمه بریزید و هم بزنید تا خامه در مخلوط، پخش گردد. قابلمه را کنار بگذارید تا مایه میانی سرد گردد.

خامه صبحانه را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.

مرحله هفتم: خمیر شیرینی نجمات سمید را باز کنید و قالب بزنید

در این مرحله از طرز تهیه نجمات سمید، خمیر آماده شده را از پاکت زیپ کیپ بیرون بیاورید و روی یک سطح بگذارید و کمی ورز دهید. روی سطح را کمی آردپاشی کنید و خمیر را با وردنه باز کنید تا ضخامت آن به حدود 2 تا 3 میلی متر برسد. سپس به شکل دایره ای، خمیر شیرینی را کاتر بزنید. می توانید از دهانه لیوان یا کاسه هم یاری بگیرید.

مرحله هشتم: مواد میانی شیرینی را بین خمیر بگذارید

در ادامه، مایه میانی آماده شده را به مقدار یک گردو بردارید. کرم میانی را وسط خمیر بگذارید و خمیر را از اطراف جمع کنید و به هم بچسبانید تا شکل ستاره ای بگیرد. همه خمیرها را به همین شکل درست کنید و کنار بگذارید. (مثل تصاویر بالا)

مرحله نهم: شیرینی نجمات سمید را سرخ کنید

در این مرحله از تهیه شیرینی عربی نجمات سمید، یک تابه عمیق را روی حرارت بگذارید و در آن روغن سرخ کردنی بریزید. مقدار روغن باید به قدری باشد که شیرینی در آن غوطه ور گردد. روغن که کاملا داغ شد، شیرینی را در آن بگذارید. اجازه دهید شیرینی کاملا سرخ گردد. همه شیرینی ها را به همین شکل سرخ کنید تا کاملا طلایی گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله دهم: شیرینی نجمات سمید را در شربت بیندازید

در آخرین مرحله از تهیه نجمات سمید، شیرینی ها که سرخ شدند، آنها را در شربت بار به مدت 2 تا 3 دقیقه بیندازید و اجازه دهید، همه قسمت های شیرینی، به شربت آغشته گردد. سپس شیرینی ها را از شربت بیرون بیاورید و در صافی بگذارید تا شربت اضافی آن خارج گردد.

مرحله آخر: شیرینی نجمات سمید را سرو کنید

بعد از آماده شدن شیرینی های نجمات سمید، آنها را در ظرف سرو بریزید و روی شیرینی ها را با مواد دلخواه مثل پودر پسته، پودر نارگیل و انواع مغزها، تزیین و همراه با چای یا قهوه، میل کنید. برای نگهداری از شیرینی ها، آنها را در ظرف دربسته بگذارید و در یخچال قرار دهید.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی نجمات سمید

  • برای جلوگیری از شکرک زدن شربت بار، وقتی شربت در حال جوشیدن است، چند بار با برس آشپزی را به آبلیمو آغشته کنید و روی دیواره ها بزنید تا شربتتان شکرک نزند.
  • هم زدن زیاد مایه شربت شیرینی نجمات سمید، باعث شکرک زدن آن می گردد.
  • در زمان اضافه کردن شیر به مایه خمیر شیرینی نجمات سمید، این کار را به تدریج انجام دهید و به یکباره، شیر را اضافه نکنید.
  • مقدار اضافه کردن شیر، به آردی که استفاده می کنید بستگی دارد. اگر خمیر زیادی سفت بود، کمی شیر دیگر اضافه کنید و اگر خمیر شیرینی، شل شد، مقدار آرد را کمی بیشتر در نظر بگیرید.
  • ضخامت خمیر نباید به قدری زیاد باشد که شیرینی از تردی بیفتد. نازک بودن زیادی خمیر در زمان قالب زدن هم ممکن است باعث پاره شدن خمیر در زمان فرم دادن گردد.
  • برای عطر و طعم بیشتر شیرینی، می توانید در شربت بار، کمی پودر دارچین یا پودر هل و وانیل هم بریزید.
  • روغنی که شیرینی های نجمات سمید را در آن سرخ می کنید، باید کاملا داغ باشد و شیرینی ها در آن غوطه ور باشند.
  • زمانی که شیرینی های نجمات سمید را در شربت می اندازید، شربت بار باید کاملا سرد یا به دمای محیط رسیده باشد. اگر شربت داغ باشد، شیرینی خمیری می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن نجمات سمید برای ماه رمضان

چرا شیرینی نجمات سمید خمیری می گردد؟

  • علت خمیری شدن شیرینی نجمات سمید این است که شیرینی را به مدت زیاد در شربت انداخته اید و شربت داخل خمیر شیرینی رفته است. بیش از 3 دقیقه شیرینی ها را در شربت بار قرار ندهید. بعد از انداختن در شربت هم شرینی ها را در آبکش بگذارید تا شربت اضافی آنها خارج گردد.
  • علاوه بر این، در زمان انداختن شیرینی در شربت، باید شربت بار کاملا از دما افتاده باشد. داغ بودن شربت باعث خمیری شدن شیرینی نجمات سمید می گردد.

چرا شیرینی نجمات سمید سفت می گردد؟

  • علت سفت شدن شیرینی نجمات سمید، رعایت نکردن نسبت مواد خمیر شیرینی است.
  • اگر در زمان سرخ کردن شیرینی، روغن به مقدار کافی داغ نباشد، خمیر سفت می گردد یا ترک می خورد.

برای براق شدن شیرینی نجمات سمید چه کار کنیم؟

استفاده از گلوکز مایع در شربت بار شیرینی نجمات سمید، باعث براق شدن شیرینی می گردد. بهتر است گلوکز را حذف نکنید تا خمیر رنگ کدر نداشته باشد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 اسفند 1403 بروزرسانی: 26 اسفند 1403 گردآورنده: economicsphd.ir شناسه مطلب: 1779

به "نجمات سمید ، 11 نکته طلایی دستور پخت شیرینی عربی ماه رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نجمات سمید ، 11 نکته طلایی دستور پخت شیرینی عربی ماه رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید