همکاری با چین برای ارتقای کیفیت اینترنت ثابت

به گزارش دکترای اقتصاد، به گزارش خبرنگاران، عیسی زارع پور امروز در حاشیه برنامه اتصال هزار روستا به شبکه ارتباطات پایدار و پرسرعت در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا در توافق ایران و چین همکاری هایی در حوزه فناوری ارتباطات مثل 5G پیش بینی شده است، گفت: بله، ما در همکاری هایی که با کشورهای مختلف از جمله چین داریم، توسعه فناوری های لازم برای هم حوزه 5G و هم کیفیت بخشی ارتباطات ثابت را در دستور کار قرار داده ایم.

همکاری با چین برای ارتقای کیفیت اینترنت ثابت

وی اضافه کرد: بعلاوه توسعه حضور پلتفرم های ایرانی در کشورهای همسایه را مد نظر داریم. ظرفیت های خوبی در کشورهای مختلف وجود دارد و ما می توانیم استفاده کنیم و همکاری های متقابل می تواند منجر به رشد و توسعه صنعت ICT در کشور گردد.

وزیر ارتباطات با اشاره به اتصال هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران گفت: امروز مشاهده کردید که با یکی از دورافتاده ترین روستاها در اردیبل به شکل تصویری با کیفیت بسیار خوب ارتباط برقرار کردیم این نشان می دهد که سرعت شبکه در آن نقطه مناسب است.

اتصال 3 هزار و 600 روستا تا سرانجام 1401

وی اضافه کرد: امیدوارم که 3 هزار و 600 روستا که فاقد هرگونه ارتباط دیتا هستند و 3 هزار و 500 روستای دیگر که ارتباطشان ناپایدار است در 4 فاز تا سرانجام 1401 در صورت تأمین اعتبار به سرعت ارتباطاتشان برقرار گردد.

وزبر ارتباطات ادامه داد: در پی این هستیم که فیبر نوری را هم توسعه دهیم و روستاهایی که در راستا قرار می گیرند و متقاضی هستند را متصل کنیم.

راه اندازی 20 میلیون پورت فیبر نوری

عیسی زارع پور ادامه داد: برنامه ریزی ما این است که 20 میلیون پورت فیبر نوری در سراسر کشور راه اندازی کنیم که کار بسیار بزرگی و نیازمند عزم ملی است.

وی اعلام کرد: شبکه زیر ساخت کشور ظرفیت خوبی دارد و حدود 30 ترابیت بر ثانیه ظرفیت داریم؛ کل ترافیک ما 10 ترابیت بر ثانیه است اما در حال تقویت آن هستیم. برنامه داریم که تا سرانجام دولت سیزدهم این را به 100 ترابیت بر ثانیه برسانیم و همین الان قرارداد 20 ترابیت بر ثانیه با استفاده از تجهیزات بومی بسته شده و در دهه فجر عملیات آن آغاز می گردد.

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که کارشناسان معتقدند 20 میلیون پورت پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری نشدنی است و با توجه به اینکه در دولت های گذشته وعده هایی داده شد و عمل نشد، آیا برنامه زمان بندی دارید و چقدر با سازمان های دیگر مثل شهرداری تعامل کردید که این کار بزرگ انجام گردد، گفت: این یک کار ملی است و همه باید پای کار بیایند آنچه باعث شده با قاطعیت اعلام کنیم که این اتفاق خواهد افتاد، همین همگرایی در دولت سیزدهم است. همین دیروز در خدمت وزیر نیرو بودیم و توافقات خوبی صورت گرفت تا از شبکه توزیع برق در سراسر کشور استفاده کنیم که این پروژه با سرعت بیشتری جلو برود. سازمان همیاری های شهرداری سراسر کشور نیز باید پای کار بیایند.

وی یادآور شد: زمانی که گازکشی در کشور اتفاق می افتاد، همه همکاری می کردند، باید یک چنین نهضتی اتفاق بیفتد که من عزم و اراده آن را در دولت سیزدهم می بینم. در دهه فجر شاهد برنامه کلان و زمان بندی خواهیم بود و تعداد زیادی هم پورت آماده واگذاری داریم.

زارع پور بعلاوه درباره سرعت پایین اینترنت در تهران و اختلالات تلفن همراه و دلیل آن گفت: یک کار اساسی و اصولی که باید انجام گردد، توسعه ارتباطات ثابت است باید بیشتر نیازمندی مردم را به سمت ارتباطات ثابت و اینترنت خانگی و شبکه محل کار راهنمایی کنیم. معنی ندارد که در منزل هستید، از گوشی تلفن همراه برای ارتباط بهره ببرید.

وی با بیان اینکه ارتباطات سیار محدودیت دارد گفت: ما توسعه ارتباطات ثابت به عنوان یک راه حل بلندمدت را در دستور کار داریم که البته در کوتاه مدت کار را آغاز نموده ایم و همین سال جاری قریب به نیم میلیون پورت فیبر نوری را راه اندازی می کنیم.

اولویت با روستایی است که هیچ ارتباطی ندارد

زارع پور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه روستاها گله دارند از اینکه آنها را از فهرست خارج می نمایند و می گویند شما اولویت دوم هستید، ماجرا از چه قرار است؟ گفت: در ابتدای دولت سیزدهم 4 هزار روستا داشتیم که هیچ ارتباط دیتایی نداشتند و 3 هزار و 500 روستا ارتباط ناپایداری داشتند، بنابراین طبیعتاً اولویت یک ما با روستایی است که هیچ ارتباطی ندارد. در کنارش به موازات برای رفع کردن مسائل ارتباطی سایر روستاها کوشش می کنیم منتها این یک کار سنگین است.

وی ادامه داد: بعضی روستاها جاده و برق ندارند و زیر ساخت های اولیه باید در آنها فراهم گردد. عمده روستاهای به جای مانده روستاهایی هستند که پراکندگی آنها زیاد است و یا نقاط صعب العبور هستند. به هر حال اینها نیازمند کار ویژه است؛ قبلاً هر سایتی راه اندازی می کردیم 2 تا 3 روستا را پوشش می داد اما الان به یک و نیم روستا تقلیل یافته است. ما هم با توجه به محدودیت اعتبارات مجبور هستیم اولویت بندی کنیم، اما آنچه که مسلم است در صورت همراهی نمایندگان در بودجه 1401 ما آماده ایم که با کار جهادی تا سرانجام 1401 همه روستاهای بالای 20 خانوار را به ارتباطات پرسرعت متصل کنیم .

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 27 فروردین 1401 بروزرسانی: 27 فروردین 1401 گردآورنده: economicsphd.ir شناسه مطلب: 1382

به "همکاری با چین برای ارتقای کیفیت اینترنت ثابت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همکاری با چین برای ارتقای کیفیت اینترنت ثابت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید