هواوی P50 پرو پلاس احتمالا زوم اپتیکال پیوسته 10 یا 20 برابری خواهد داشت
به گزارش دکترای اقتصاد، با توجه به خبرهای منتشر شده پیرامون برنامه هواوی برای عرضه گوشی های جدیدش می دانیم که شرکت چینی میخواهد پرچم داران سری P50 خود را در تاریخ 29 جولای (7 مرداد) رونمایی کند. به همین دلیل امروز خبرهای جذابی پیرامون قدرتمندترین مدل آن یعنی هواوی P50 پرو پلاس منتشر شده که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
همانطور که می دانید، حدودا دو سال است که از تحریم نرم افزاری گوگل علیه هواوی می گذرد. از حدودا ماه سپتامبر سال 2019 بود که گوشی های نو هواوی نتوانستند به صورت رسمی از سیستم عامل گوگل و خدمات و اپلیکیشن های این شرکت آمریکایی نظیر جیمیل، یوتیوب، کروم و … بهره مند شوند. اما وقتی تحریم نرم افزاری نتوانست هواوی را از راستا موفقیت باز دارد، دولت آمریکا به بهانه مشابه (همکاری هواوی با دولت کمونیست چین)، شرکت چینی را از دریافت تراشه های 5G قدرتمند محروم کرد.
هواوی اگرچه بعد از تاثیرگذاری این تحریم ها یک سقوط آزاد را از رتبه نخست به هفتم تجربه کرد اما خب میخواهد سال جاری هم همچنان به فراوری گوشی های هوشمند پرچم دار با اندک تراشه های به جای مانده از سری کرین 9000 موجود و بعلاوه تراشه های 4G اما فوق العاده قدرتمند اسنپدراگون 888 ادامه دهد. بنابراین باید منتظر باشیم باز هم پرچم داران قدرتمندی با برند هواوی راهی بازار شوند اما اینبار نه در شرایطی که دوست داشتیم اتفاق بیفتد.
گوشی های نو هواوی از پرچم داران سری P50 هستند؛ محصولات قدرتمندی که علت نام گذاری اینچنینی آن ها عملکرد بی نظیرشان در زمینه عکاسی است (حرف P برگرفته از کلمه Photography به معنای عکاسی است). ریچارد یو، مدیرعامل این شرکت هم اخیرا در صحبت های خود که به وسیله گوگل ترنسلیت هم ترجمه شده است گفته بود سری هواوی P50 انقلابی دوباره در زمینه عکاسی ایجاد خواهد نمود و شاهد عصر نوی در این زمینه خواهیم بود. خب این خبر اصلا غافلگیرنماینده نبود چون همواره چنین انتظاری از هواوی می رفت؛ اما قطعا این هیجان انگیزترین خبری بود که می توانستیم در رابطه با پرچم داران نو شرکت دریافت کنیم.
قبل از اینکه بپردازیم به آنچه که خبرهای نو پیرامون پرچم داران سری P50 هواوی گفته اند، بهتر است نگاهی داشته باشیم به گوشی های قدرتمند هواوی در زمینه عکاسی تا ببینیم شرکت چینی از زمانی که به خاطر عملکرد خوبش در این بخش مطرح شد تا به امروز چه پیشرفتی داشت و چه فناوری های نوی را به جهان معرفی کرد.
نام گوشی | فناوری نو دوربین | رقبا در آن موقع |
سری هواوی P20 | رونمایی از حالت شب مدرن و زوم اپتیکال 3 برابری | هیچ گوشی دیگری در آن موقع از حالت شب یا دوربین با قابلیت زوم 3 برابری بهره نمی برد. بسیاری از گوشی ها زوم 2 برابری داشته یا اصلا دوربینی با قابلیت زوم نداشتند. |
سری هواوی میت 20 | اولین گوشی پرچم دار با سه فاصله کانونی مختلف - دوربین اصلی، دوربینی با زوم 3 برابری، دوربین فوق عریض با قابلیت فوکوس اتوماتیک برای عکاسی ماکرو | تمام پرچم داران قدرتمند در آن موقع از دوربین اصلی به علاوه زوم یا فوق عریض بهره می بردند. |
سری هواوی P30 | رونمایی از آرایه فیلتر رنگی RYYB برای عملکرد بی همتا در عکاسی در نور شب بدون یاری گرفتن از حالت شب، رونمایی از زوم 5 برابری | هیچ گوشی دیگری نتوانست به مقدار گوشی P30 پرو در عظیم نمایی عمل کند و آرایه رنگی RYYB هم طوری بود که این گوشی در تاریک ترین صحنه ها، روشن ترین تصاویر را ثبت می کرد. |
سری هواوی P40 | رونمایی از زوم اپتیکال 10 برابری، حالت شب بهبود یافته، سنسور RYYB، عظیم ترین سنسور دوربین در زمان خود | دوباره، رقبا با فاصله زیادی از لحاظ زوم پشت سر هواوی قرار گرفتند اما خب با بهره مندی از حالت شب، شرکت ها توانستند در این بخش هواوی را به چالش بکشند. |
شاید با خود بگویید خب چه کسی اهمیت می دهد هواوی چه فناوری هایی را معرفی کرد؟ با نگاهی به جدول زیر به طور کامل پاسخ این پرسش بسیار مهم اما به ظاهر کم اهمیت را دریافت خواهید کرد و اینکه هواوی چه لطفی به صنعت عکاسی با گوشی هوشمند کرد.
نام شرکت سازنده | فناوری |
اپل، گوگل، سامسونگ و … | کپی کردن از فناوری حالت شب هواوی برای عکاسی در نور شب بدون احتیاج به فلش |
اپل، گوگل، سامسونگ و … | اضافه کردن دوربین فوق عریض به گوشی های پرچم دار بعد از هواوی. مثلا ال جی اگرچه در استفاده از دوربین فوق عریض پیشتاز بود اما هواوی با ترکیب آن با لنز معمولی و دوربین زوم، انقلابی را در این زمینه پدید آورد. |
شرکت های مختلف | یکی دو سال بعد از عرضه هواوی P30 پرو، زوم اپتیکال 5 برابری به یک استاندارد برای گوشی های پرچم دار بدل شد. |
سامسونگ | زوم اپتیکال 10 برابری گلکسی S21 اولترا به لطف هوای P40 پرو پلاس که راستا را برای بهره مندی از آن هموار کرد. |
البته این فقط خدماتی است که هواوی در زمینه دوربین به صنعت گوشی های هوشمند کرد چون اگر بخواهیم بخش های دیگر را هم بگوییم، قطعا فهرست طولانی تری می داشتیم. قابلیت هایی نظیر حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و فناوری شارژ معکوس، از قابلیت هایی بودند که در ابتدا هواوی آن ها را در محصولات خود پیاده کرد.
هدف از بیان این موارد این است که هواوی در زمینه عکاسی همواره یک شرکت قدرتمند بوده و راستا را برای سایرین هموار می کرد. اگرچه این روزها پیشرفت در تمامی بخش ها آنقدر سریع است که شرکت ها فاصله کمی با یکدیگر دارند اما خب هواوی همواره با حضور خود، رقابت ها را حداقل در زمینه عکاسی به اوج خود می رساند.
به همین دلیل است که بسیار برای رونمایی از گوشی های سری هواوی P50، خصوصا هواوی P50 پرو پلاس که قرار است برترین و قدرتمندترین گوشی این سری باشد هیجان زده هستیم.
هواوی P50 ،P50 پرو و P50 پرو پلاس؛ منظور از عصر نو عکاسی موبایل چیست؟
بدیهی است دوربین، تمام اولویت هواوی در گوشی های پرچم دار سری P است. اما سوال اینجاست که دقیقا در رابطه با کدام بخش از دوربین صحبت می کنیم؟ یعنی در واقع پیشرفت گوشی های نو در چه زمینه ای خواهد بود؟ آنچیزی که در حدس پاسخ این پرسش به یاری مان می آید، شایعات و خبرهایی است که تا به امروز در رابطه با نماینده های نو شرکت چینی منتشر شده و بعلاوه الگویی که در پرچم داران نسل گذشته شرکت شاهد بودیم. به عبارتی دیگر، سری پرچم دارهای P همواره با چه نوآوری در زمینه دوربین رونمایی می شدند. با این حال نگاهی خواهیم داشت به پیشرفت پرچم داران هواوی از هر دو سری P و میت تا به نتیجه بهتر و دقیق تری برسیم.
پرچم داران سری هواوی P
- تمرکز روی عکاسی در نور شب با قابلیت هایی نظیر حالت شب، آرایه رنگی RYYB، دریچه دیافراگم عریض و …)
- زوم 3، 5، 10، 20، 30، 50 و 100 برابری به لطف دوربین تله فوتو، لنز پریسکوپی و …
- سنسورهای عظیم دوربین برای جذب نور بیشتر و ایجاد عمق بیشتر در تصاویر (بوکه)
پرچم داران سری هواوی میت
- توانایی بالا در زمینه فیلم برداری، پشتیبانی از حالت پرتره در فیلم برداری، بهبود عملکرد لنزها در فیلم برداری در نور شب
- معمولا تمام بهبودی های سری P در این پرچم داران هم وجود داشت
مشخصات دوربین گوشی های هواوی P50 ،P50 پرو و P50 پرو پلاس
با توجه به خبرهایی که پیرامون پرچم داران نو و البته مورد انتظار هواوی منتشر شده است، می توان گفت مشخصات دوربین این گوشی ها به توضیح زیر است:
- هواوی P50: سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی IMX 707 (با فناوری ترکیب پیکسلی 4 به 1) مقدار سنسور 1/1.28 اینچ، گگرددگی دیافراگم f/1.7 برای دوربین اصلی، زوم 3 برابری اپتیکال به علاوه دوربین فوق عریض
- هواوی P50 پرو: سنسور اصلی ساخت سونی تجت اسم IMX800 با مقدار 1/1.18 اینچ - دوربین اصلی یا فوق عریض به علاوه دوربین تله فوتو
- هواوی P50 پرو پلاس: سنسور اصلی ساخت سونی تجت اسم IMX800 با مقدار 1/1.18 اینچ - دوربین اصلی یا فوق عریض به علاوه دوربین تله فوتو
نمی توان گفت اطلاعاتی که در این زمینه داریم به صورت 100 درصد درست هستند اما آنچه که می بینید با خبرها و شایعاتی که پیش تر در رابطه با گوشی های شرکت منتشر شده بود مطابقت دارد. البته در این خبر، استفاده از سنسور 707 سونی برای مدل استاندارد نو بود، اما خبر استفاده از سنسور IMX800 برای دو پرچم دار دیگر را از سال 2020 تا به امروز می شنویم. اما چیزی که باعث می گردد خبر امروز بسیار خاص باشد، اطلاعاتی است که در زیر می خوانیم:
- هیچ سنسور 1 اینچی در این گوشی ها وجود ندارد
- به لطف بهره مندی از سنسور بسیار عظیم که نور بیشتری را هم جذب می نماید، احتمالا برترین دوربین فوق عریض موجود درون یک گوشی هوشمند را در این پرچم دارها شاهد خواهیم بود
- هواوی یک چیز خاص راجع به پرچم دارانش را پنهان نموده است
اگرچه سنسور IMX800 سونی عظیم ترین سنسوری است که تا به امروز در یک گوشی هوشمند خارج از ژاپن بکار گرفته شده اما 1 اینچی نیست. بنابراین هواوی نمی تواند ادعای رکوردشکنی در این زمینه داشته باشد چون این رکورد متعلق به گوشی شارپ Aquos R6 است. در حالی که با توجه به این خبر، شاهد سنسور 1 اینچی هم نخواهیم بود و تمام تمرکز هواوی روی بهبود دوربین فوق عریض است، پس صحبت های ریچارد یو در رابطه با عصر نو عکاسی با موبایل چه معنایی داشت؟
علاقه زیاد هواوی به عظیم نمایی
گوشی های سری P از پرچم داران هواوی همانطور که گفته شد به عظیم نمایی عالی شهره هستند. از زوم اپتیکال 3 و 5 برابری گرفته تا 10 برابری در هواوی P40 پرو پلاس و بعلاوه توانایی بالا در زوم هیبریدی بدون از دست رفتن کیفیت در مقدار بالاتر. بنابراین اگر خود هواوی رسما اعلام نکند منظور از عصر نو عکاسی با موبایل چیست، برترین حدسمان، زوم خواهد بود.
با توجه به تمام تصاویر و رندرهایی که از گوشی های سری هواوی P50 منتشر شده، بدیهی است که تمام آن ها به گوشی P50 پرو اشاره دارند. با نگاهی به پنل پشتی، می توان گفت حلقه پایینی که درون ماژول این گوشی تعبیه شده به مقدار حلقه بالایی که سه دوربین را هم درون خود جای داده عظیم است؛ در حالی که درون حلقه عظیم پایینی فقط یک دوربین وجود دارد. بنابراین می توان اینطور در نظر گرفت که این دوربین در واقع همان دوربین پریسکوپی است که قابلیت عظیم نمایی اپتیکال 5 برابری را به P50 پرو می آورد. این خبری است که حتی تیزرهای رسمی هم آن را به نوعی تایید نموده اند.
در تیزرها آمده بود که گگرددگی دریچه دیافراگم دوربین های این گوشی از فوق عریض گرفته تا تله فوتو به f/1.8 و f/3.4 می رسد و فاصله کانونی آن ها هم از 16 تا 125 خواهد بود. توجه داشته باشید که این مشخصات شامل دوربین اصلی و دوربین زوم مبه وسیله هم می گردد اما متاسفانه از جزئیات پیرامون آن ها بی خبریم.
هواوی P50 پرو پلاس؛ عصر نوی در جهانی عکاسی با موبایل با زوم اپتیکال 20 برابری و 10 برابری پیوسته
همانطور که انتظار داریم، مدل استاندارد از این سری یعنی هواوی P50 به نسبت مدل پرو اندکی ضعیف تر خواهد بود. این چیزی است که همواره وجود داشته و قطعا این بار هم شاهد چنین تفاوتی خواهیم بود. اما پر واضح است پرچم دار اصلی شرکت مدل پرو نیست، بلکه مدل پرو پلاس است که هواوی همواره برترین ها را برای آن نگه می دارد؛ مانند هواوی P40 پرو پلاس و میت 40 پرو پلاس.
بدیهی است هواوی اطلاعات پیرامون مدل پرو پلاس را بنا به دلایلی تا به امروز از رسانه ها و افشاگران مخفی نگه داشته است چون شرکت چینی از دوربین آن به اسم انقلابی در زمینه عکاسی یاد نموده است. بنابراین باید کاربران برای چنین چیزی هیجان زده باشند وگرنه اشتیاق خاصی برای تماشای رویداد معرفی از این گوشی ها وجود نخواهد داشت.
اما در رابطه با زوم پیوسته چطور؟ به نظر می رسد اندکی جاه طلبانه باشد اما خب شرکتی مثل هواوی که حتی در اوج تحریم ها هم راهی برای خودکفایی پیدا می نماید و همواره در زمینه دوربین جز اولین ها بوده، ترسی از جاه طلبی ندارد. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که در حقیقت این سونی بود که برای اولین بار تقریبا چنین جاه طلبی را از خود به نمایش گذاشت.
در گوشی سونی اکسپریا 1 مارک 3 شاهد عنصر اپتیکال بسیار منحصر بفردی هستیم که به صورت فیزیکی درون سیستم دوربین حرکت نموده و بین دو فاصله کانونی 70 و 105 میلی متر سوییچ می نماید. به عبارتی ساده تر، زوم 3 و 4.4 برابری اپتیکال در اکسپریا 1 مارک 3 با همین حرکت فیزیکی عنصر یاد شده ممکن شده است. با این کار، احتیاج برای تعبیه دو دوربین تله فوتو از بین می رود اما خب باید توجه داشته باشید که این برخلاف آنچه که خیلی ها ممکن است تصور نمایند، به معنای زوم پیوسته نیست.
البته این موضوع به یک علت بسیار مهم، پیچیدگی های خاص خود را هم دارد. در مشخصات مربوط به سونی اکسپریا 1 مارک 3 آمده که این محصول از یک عنصر محرک در دوربین تله فوتوی خود بهره می برد که مانند لنز پریسکوپی به آرامی حرکت می نماید. اما اکسپریا 1 مارک 3 از زوم 3 به 4.4 سوییچ می نماید، درست مانند سایر گوشی های هوشمند. نمی دانیم سونی اینجا دقیقا چه کاری انجام داده اما به نظر می رسد شرکت ژاپنی قصد داشت قابلیت زوم پیوسته را به گوشی خود اضافه کند اما خب به هر علتی که بود این اتفاق رخ نداد.
حال سوال عظیمی که پیش می آید این است که زوم در گوشی هواوی P50 پرو پلاس چگونه خواهد بود؟ آیا مانند پرچم دار سونی است یا واقعا پیوسته است؟ فعلا در این رابطه چیزی نمی دانیم اما در رابطه با مقدار این عظیم نمایی باید بگوییم اخیرا پستی در ویبو به انتشار رسید که مدعی شده بود P50 پرو پلاس به دوربینی با قابلیت عظیم نمایی 20 برابری اپتیکال و 200 برابری دیجیتال مجهز خواهد شد.
حال باید بپرسیم آیا این موضوع تایید می نماید P50 پرو پلاس به دوربینی با قابلیت زوم پیوسته مجهز خواهد شد یا خیز؟ خبر دیگری که پیرامون این گوشی منتشر شده می گوید شاهد لنز مایع، دوربین فوق عریض Cine و دوربین تله فوتو با قابلیت زوم پیوسته 10 برابری خواهیم بود. اگرچه شاهد اشاره به زوم پیوسته هستیم اما خبری از مقدار 20 برابری نیست. بعلاوه وجود لنز مایع هم باعث می گردد گوشی بدون احتیاج به دوربین ماکرو بتواند تصاویر ماکرو ثبت کند. البته باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که منبع این خبر خیلی با سابقه و موثق نیست و باید گفته هایش را در حد یک شایعه در نظر بگیریم.
یک نکته مهم دیگر هم که باید در نظر بگیریم این است که هواوی برای تعبیه تمام این فناوری ها از جمله زوم پیوسته به فضا احتیاج دارد و بدنه کوچک یک گوشی هوشمند نمی تواند تمام این المان ها را در خود جای دهد و پاسخ گوی جاه طلبی های شرکت چینی باشد. با این حال باید به خاطر داشته باشیم در آن موقع که کسی تصورش را نمی کرد قابلیت زوم 5 و 10 برابری اپتیکال در یک گوشی بکار گرفته گردد، هواوی گوشی هایش را مجهز به دوربین هایی با این قابلیت راهی بازار کرد. بنابراین نمی توان به توانایی های شرکت در این زمینه شک کرد.
به طور کلی حتی امکان به واقعیت تبدیل شدن امکان زوم 20 برابری پیوسته هم هیجان انگیز و مجذوب کننده به نظر می رسد و نشان می دهد گوشی های هوشمند بیش از پیش به فناوری های مجذوب کننده دوربین های قدرتمند نزدیک شده اند. بنابراین بسیار مشتاقیم ببینیم آیا هواوی می تواند چنین ایده خوبی را عملی کند یا خیر.
در این بین شرکت هایی نظیر سامسونگ، اپل و گوگل قطع به یقین منتظر این هستند که ببینند آیا هواوی می تواند چنین کاری را انجام دهد یا خیر. از طرفی خب اگر این اتفاق بیفتد و سامسونگ گوشی بعدی خود را باز هم با همان قابلیت های گلکسی S21 اولترا در امر عظیم نمایی راهی بازار کند باعث ناامیدی کاربران خواهد شد. تنها شانسی که این شرکت ها دارند این است که هواوی دیگر رقیبی در بازار بین المللی برای آن ها به حساب نمی آید و هرچقدر هم که پیشرفته باشد، باز هم بدون خدمات و سرویس های گوگل و نسخه رسمی از اندروید، برای خیلی ها ارزش خرید ندارد.
با این حال بد نیست نگاهی داشته باشیم به شایعات و خبرها پیرامون نمایندگان مورد انتظار سه شرکت یاد شده در بالا تا ببینیم برنامه آن ها برای پرچم داران مورد انتظارشان چیست:
- پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو: دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، دوربین پریسکوپی با قابلیت زوم 5 برابری، دوربین فوق عریض
- آیفون 13 پرو مکس: دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی، دوربین تله فوتو با قابلیت زوم 2.5 برابری، دوربین فوق عریض بهبود یافته
- گلکسی S22 اولترا: دوربین اصلی 108 یا 200 مگاپیکسلی، دوربین پریسکوپی 10 برابری، دوربین فوق عریض بهبود یافته
حال باید دید آیا برنامه این شرکت ها به خاطر کاری که هواوی احتمالا انجام می دهد تغییر خواهد نمود یا خیر؟ پیش تر هم دیدیم که این اتفاق رخ دهد اما خب به نظر می رسد برای پیکسل 6 پرو و آیفون 13 پرو مکس همه چیز تمام شده باشد چرا که طی ماه های آینده باید شاهد رونمایی از آن ها باشیم اما برای سامسونگ همچنان فرصت به جای مانده تا منتظر هواوی باشد و سپس به انجام عملی مشابه اقدام کند. چون بعید به نظر می رسد حالا که هواوی از همه چیز محروم شده، سامسونگ تحمل این را داشته باشد که در بخشی ضعیف تر از این شرکت چینی ظاهر گردد.
منبع: PhoneArena
منبع: دیجیکالا مگ