دادکان: خانم ها هیجانات کاذبی دارند که باید تخلیه گردد
به گزارش دکترای اقتصاد، محمد دادکان در پاسخ به این پرسش که فرهنگ کجای فوتبال ماست؟، گفت: فرهنگ شامل؛ آداب، رسوم، باور ها و دانش است که بعضی از این ها تعاریف خاص و عام دارد. دیدید در جهان بگویند باشگاه فرهنگی ورزشی رئال مادرید یا بایرن مونیخ؟! آنجا فرهنگ جا افتاده است. وقتی فرهنگ را کنار باشگاه های خود می گذاریم، چه کار فرهنگی می کنیم که بودجه ای برای آن در نظر می گیریم که فقط خرج کسانی می گردد که بوق بزنند، هوچی گری نمایند و علیه تیم رقیب شعار دهند؟
او با بیان اینکه باشگاه ها باید لفظ فرهنگی را از سر در خود بردارند و اتفاق خاصی با این موضوع نمی افتد، توضیح داد: مدیر باشگاه به دنبال بقای تیم و خودش است و نمی خواهد کار فرهنگی کند. بیش از 90 درصد بودجه فرهنگی باشگاه ها در اختیار بوقچی هاست. یک مدیر دسته اولی و یک مدیر لیگ رجحان اول فصل به من گفتند تیم ما دست این تماشاگران است و برای تغییر مربی جنجال می نمایند.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال با بیان اینکه در فرصتی مناسب اسامی این مدیران را می آورد، گفت: این مدیر کارخانه، نه مدیر باشگاه از من پرسید چگونه باید با این افراد کنار بیاییم؟! وقتی فرهنگ در باشگاه معنای خود را ندارد، می خواهید چه چیزی در باشگاه داشته باشید؟ فرهنگ برای بهتر هزینه کردن در باشگاه ها و دریافت بودجه است. نه در جهت بهینه، بلکه برای سپری کردن روزمرگی های خود.
دادکان با اشاره به موضوع حضور بانوان در استادیوم ها اعلام نمود: اولین نفری بودم که قبل از آنکه فیفا این اطلاعیه ها را بدهد، در سال 2005 بانوان را در بازی ایران - بحرین به استادیوم راه دادم. در فینال لیگ بسکتبال بین مهرام و دانشگاه آزاد هم خانم ها را به سالن آوردم که مورد هجمه قرار گرفتم. این حق بانوان است. همان روز دو دخترم را به سالن برده بودم، اما چه کسی بستر های لازم را فراهم نموده است؟ فیفا به ما فشار می آورد که بانوان به استادیوم بیایند. وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال از ترس محرومیت می گویند به استادیوم بیایند، آن هم به صورت گزینشی. عرف بین المللی می گوید خانم ها هیجانات کاذبی دارند که باید تخلیه گردد، اما چه کسی بستر آن را فراهم نموده است؟
او در این مورد که بهتر است کلمه فرهنگی را از سر در باشگاه ها حذف کنیم، بیان نمود: اگر این کار را کنیم، کار روتینی را انجام داده ایم. فرهنگ در پوست و استخوان جامعه است. الان می توانیم بگوییم کسی را که می خواهند جراحی نمایند، باید او را بیهوش نمایند، اما اگر بخواهند از نظر وجدانی او را جراحی نمایند، باید این فرد را بیدار نمایند. باید ببینیم می خواهیم چه کنیم؟
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال که با برنامه آفساید رادیو جوان تبادل نظر می کرد، توضیح داد: می خواهیم جامعه را بیدار کنیم و روی وجدان آن کار می کنیم؟ من قبلاً گفتم یک واژه مردم ما را عذاب می دهد که آن، متعهد به کار است. یک واژه هم جدید آمده است به نام حباب که می گویند خیلی زود می رود و اقتصاد درست می گردد. این واژه ها را رها کنید.
دادکان در خصوص ایرادات فیفا به پیش نویس اساسنامه فدراسیون فوتبال و تکذیب آن توسط فدراسیون نشینان گفت: ما تکذیب را خوب یاد گرفته ایم! همین الان در فدراسیون جلسه ای برای تغییر مجدد اساسنامه گذاشته اند، اما ببینید منشا کار کجاست. خودم در جلسه تغییر اساسنامه به عنوان نماینده وزارت کار شرکت کردم. این اساسنامه در واقع دست نویس تفکرات وزارت ورزش است، نه فدراسیون فوتبال.
او درباره اینکه علی نژاد گفته بود این اساسنامه در آنالیز فدراسیون فوتبال است، گفت: اصلاً چنین چیزی نیست. خودم در جلسه حضور داشتم که در آن اختلاف سلیقه بود. وزارت ورزش دارد این اساسنامه را مانند سایر اساسنامه ها تنظیم می نماید، آن را به فدراسیون فوتبال می دهد و می گوید روی آن کار کنید. نه اینکه فدراسیون اساسنامه را تنظیم و از نظرات وزارت ورزش و جوانان استفاده کند. بعضی از پرسنل وزارت ورزش، این اساسنامه را با دلالی گری تهیه نموده اند. من دو بار در جلسات بودم که وقتی دیدند حرف هایی می زنم، دیگر مرا دعوت نکردند.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سؤال که آیا فرایند فعلی نتیجه ای در بر خواهد داشت یا خیر، توضیح داد: خیر. کار سختی است. کسی که دبیرکل فدراسیون فوتبال شده است، می گوید همه چیز درست است و انجام شد. چه کسی این اساسنامه را دید؟ ما درباره آن با هم صحبت می کنیم، اما چه کسی گوش نموده و به آن عمل می نماید؟
دادکان با بیان اینکه دولت فعلی اسماً یک سال و در عمل، شش ماه دیگر سر کار است، گفت: از شش ماه دیگر، کشور به سمت انتخابات ریاست جمهوری می رود. دوستان در وزارت ورزش ماندگار نیستند و مانند قبلی ها می فرایند. از آن ها می خواهم کاری برای پیشرفت فوتبال انجام دهند. تغییر اساسنامه به وزارت ورزش و جوانان ربطی ندارد که آدم های خودش را از مسئولان بالا تا کارشناسان و دلال ها را می گذارد تا اساسنامه را تغییر دهند.
او با اشاره به نقش مدیران عامل باشگاه ها در انتخابات ریاست فدراسیون در گذشته بیان نمود: روزی فقط مدیرعامل دو باشگاه رأی می دادند، امروز 32 مدیر باشگاه رأی می دهند. این کار فدراسیون فوتبال است؟ وزارت ورزش این کار را می نماید. من پیش تر گفتم و قسم دادم باید اول برای خدا و بعد برای وجدان بیدار مردم کار کنید. 32 مدیر باشگاه را برای تغییر اساسنامه گذاشته اید که موازی با 32 استان کشور موازی باشد تا اگر کسی با استان ها لابی کرد، با مدیران باشگاه ها لابی کنید.
منبع: فرارو