کرونای هندی با بدن چه می نماید؟
به گزارش دکترای اقتصاد، به گزارش خبرنگاران، بیماری کووید 19 با تمام عوارضی که از خود در سراسر دنیا برجای گذشته است، هنوز به طور کامل مهار نشده و هر روز خبرهای تازه ای از نوع جهش یافته و تاخت و تاز این ویروس در دنیا به گوش می رسد از جمله کرونای هندی یا دلتا.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور دهلی ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.
براساس اعلام پایگاه خبری چینی سوت چاینا مورنیگ پست، سازمان دنیای بهداشت اعلام نمود که نوع دلتا ویروس کرونا که در حال حاضر در بیش از 70 کشور مواردی از آن ثبت شده است، می رود تا به بیماری غالب ناشی از کووید 19 در سطح دنیا تبدیل گردد.
نوع جهش یافته ویروس کرونا که کانون آن کشور هند گزارش شده است در بیشتر کشورهای اروپایی در حال افزایش است و حتی در کشور آسیایی ویتنام هم که پیشتر خبر از مهار کامل ویروس کرونا اعلام شده بود هم نوع دلتا شایع شده است و در کشورهایی مانند استرالیا، اندونزی، سنگاپور، انگلیس، هنگ کنگ هم خبرهایی در خصوص جهش این نوع از ویروس منتشر شده است.
مهدیس برج خانی، کارشناس ارشد بیوتکنولوژی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و محقق در حوزه ایمنی، درخصوص ویژگی های کروناویروس جهش یافته نوع دلتا گفت: اخیرا جهش جدیدی در ویروس کرونا ایجاد شده است که منشاء آن کشور هند بوده و احتمال سرایت آن شدیدتر و قابلیت مبتلا شدن به بیماری در صورت دریافت این ویروس بیشتر گزارش شده و سریعتر منتقل می گردد.
وی در خصوص علائم بیماری نوع دلتا هم گفت: طبق گزارشاتی که از این نوع بیماری دریافت شده علائم این بیماری نسبت به گذشته کمی شدیدتر است و هنوز گزارشات کافی مبنی بر شدیدتر بودن علائم وجود ندارد. برای شدیدتر بودن علائم نیاز به مطالعات بیشتری از سوی پزشکان و محققان است و می توان ادعا کرد که نوع دلتا هنوز اثبات شده نیست.
واکسن بر نوع دلتا اثر می نماید؟
وی در خصوص تاثیر کرونای هندی بر بدن هم گفت: واکسن بر تمامی جهش های ویروس کرونا تاثیر دارد و تا به امروز اطلاعاتی در خصوص عدم تاثیر واکسن بر نوع دلتا بدست نیامده است. در مجموع ثابت شده است که واکسن بر روی انواع جهش ها حتی نوع دلتا موثر است چرا که قطعه ای که برای واکسن انتخاب می گردد معمولا اپیتوپ های زیادی را در بر می گیرد و صرفا یک نوع آنتی بادی فراوری نمی گردد.
انسان نمی تواند جلوی جهش ویروس را بگیرد
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه چه رفتارهایی به وسیله انسان باید صورت گیرد تا مانع از جهش ویروس کرونا شد، گفت: انسان نمی تواند مانع از جهش ویروس گردد چرا که یک فرآیند طبیعی است که یک میکروارگانیسم در قالب آن جهش پیدا کند.
به گفته وی، تنها حالتی که می توان جلوی جهش را گرفت تسریع در واکسیناسیون است چرا که واکسن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و مانع از ایجاد عفونت در بدن به وسیله ویروس خواهد شد و کاری می نماید که فرصت جهش از ویروس گرفته گردد تا به فرد یا افراد دیگری منتقل نگردد، به عبارتی با واکسیناسیون ویروس را سرکوب نموده و اجازه دست و پا درآوردن به ویروس ندهیم تا با واکسینه شدن جمع کثیری از افراد جامعه، از این پاندمی خلاص شویم.
یک شرط برای سرانجام پاندمی
برج خانی توضیح داد: کروناویروس ها سال هاست که وجود دارند و ویروس جدیدی نیستند. در واقع سارس 2 جهشی در کروناویروس های قبلی ایجاد نموده و این پاندمی را بوجود آورده است. واکسیناسیون انسان را به انواع سارس 2 ایمن خواهد نمود و اگر نوع جدیدی از این ویروس حتی در سال های آینده شایع گردد شرکت های فراوری واکسن قطعا با آپدیت کردن واکسن اجازه بی اثر شدن واکسن را نخواهند داد و هیچ جای نگرانی وجود ندارد به شرط آنکه مردم از تزریق واکسن نترسند و نگرانی های بی موردی نداشته و به شایعات توجه ننمایند و هر واکسنی که در دسترس داشتند حتما تزریق نمایند تا پاندمی ویروس به نقطه سرانجام برسد.
منبع: ایسنا
آخرین اخبار کرونا را در صفحه ویروس کرونا در خبرنگاران بخوانید.
منبع: تجارت نیوز