رنج های زمین از کرونا تا پسا کرونا

به گزارش دکترای اقتصاد، گرچه در پنجاهمین سالگرد روز زمین، جولان بیرحمانه ویروس چند هزارم میلیمتری کرونا در سراسر جهان بسیاری از مردم را در چاردیواری خانه گرفتار کرده و آلودگی هوا را به پایین ترین سطح ممکن رسانده است اما خطر بحران های زیست محیطی همچنان ساکنان زمین را تهدید می کند.

رنج های زمین از کرونا تا پسا کرونا

22 آوریل امسال پیامی متفاوت برای مردم جهان دارد؛ تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین نیازمند اقدام فوری و اضطراری است. موضوعی که به باور ناظران اگر نادیده گرفته شود می تواند با بحرانی شدیدتر از کووید19، کشورها را زمینگیر کند. به گزارش بی بی سی، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز با اشاره به تأثیرات اجتماعی اقتصادی کووید19 بر جهان معتقد است: با وجود تبعات همه گیری کرونا در جهان، نباید ضرورت تعجیل در انجام اقدامات جدی محیط زیستی را فراموش کنیم. آنچه کرونا به جهان نشان داد اضطرار و وحشت بود اما این ویروس ما را بیدار کرد تا برای آینده اقدامات صحیحی را انجام دهیم. بواقع بحران کرونا سخت ترین آزمون زمین پس از جنگ جهانی دوم بود. اما در عین حال باید اقدامی فوری برای نجات زمین داشت. گونه های گیاهی رو به کاهش هستند. تغییرات آب و هوایی به نقطه خطر رسیده اند. در حال حاضر ساکنان زمین علاوه بر کرونا با بحران آب و هوایی روبه رو هستند. ضمن اینکه نباید گرمایش زمین را نادیده گرفت. اولویت فعلی ویروس کرونا است و پس از آن باید بحران آب و هوایی را کنترل کنیم. چند راه چاره ساده می تواند در این راستا راهگشا باشد؛ نخست؛ سوق یافتن مردم به سمت مشاغل پاک و سبز است، دوم؛ درآمدهای اقتصادیاتی باید صرف ایجاد کسب و کارهای ثابت و همسو با محیط زیست شود، سوم؛ گذشته را فراموش کرده و سرمایه های عمومی برای پیشرفت آینده صرف شوند. چهارم؛ سوخت های فسیلی از میان برداشته شود و آلوده کنندگان هوا هزینه این آلودگی را بپردازند. پنجم؛ جهان یکپارچه شده و در سیستم اقتصادی و سیاسی جایگاه ویژه ای برای حل بحران آب و هوایی معین شود.

کرونا، فرصت بازیابی زمین

گرچه به نظر می رسد در بحران کرونا، جهان از شر آلاینده ها خلاص شده است اما کارشناسان این شرایط را دائمی نمی دانند. آندره نورتون، مدیر مؤسسه بین المللی محیط زیست و توسعه معتقد است: کاهش گازهای گلخانه ای در دوره بحران کرونا قابل توجه بوده اما نباید فراموش کرد که این شرایط دائمی نیست. بنابراین باید اقدامات فوری برای تغییرات زیرساختی، مصرف انرژی، استفاده درست از خاک و ساختار صنایع داشت تا بتوانیم در راستا پروژه به صفر رساندن گازهای مخرب تا سال 2050 پیروز عمل کنیم. بهره وری نادرست از کره زمین، خطر بحران هایی شبیه کرونا را بیشتر می کند.

دکتر کارن اونیل استاد دانشگاه راتگرز امریکا نیز گفت: شیوع کرونا به ما یادآوری کرد که حیاتمان تا چه حد آسیب پذیر است. سلامت انسان و اکوسیستم ها رابطه مستقیمی دارند. بنابراین هر چه سلامت محیط زیست کاهش و آلاینده ها افزایش یابند، انسان در برابر بحران ویروسی جدید آسیب پذیرتر خواهد شد.

آینده را بهتر بسازیم

بسیاری 22 آوریل 2020 را تاریخی ترین روز زمین می دانند چراکه براساس برنامه ای که سال گذشته در بخش محیط زیست سازمان ملل- در زمانی که ویروس کرونا هنوز میهمان ناخوانده زمین نشده بود- تدوین شده است، در خاتمه امسال سطح دی اکسید کربن در جهان باید تا 7.6 درصد کاهش یافته و این فرآیند هر سال تکرار شود تا بتوانیم گرمای زمین را به زیر 1.50 درجه سانتیگراد برسانیم و جهان را از تبعات گرم شدن سیاره نجات دهیم. گرچه به نوشته سایت سازمان ملل، اولویت نابودی کرونا است اما پس از آن جهان می باید با شعار آینده را بهتر بسازیم، تهدیدات مخرب آب و هوایی را به حداقل برساند تا ساکنان زمین در برابر تبعات غیرقابل جبران گرمایش زمین و بحران های سلامت بشر در امان بمانند.،ایران

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 27 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: economicsphd.ir شناسه مطلب: 317

به "رنج های زمین از کرونا تا پسا کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رنج های زمین از کرونا تا پسا کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید