ویزای آمریکا: طرح تازه آمریکا برای مهاجرت به این کشور؛ سهمیه کشورها حذف می گردد
به گزارش دکترای اقتصاد، این طرح که با اسم HR 1044 با 365 رأی موافق و 66 رأی مخالف در مجلس نمایندگان به تصویب رسید نگرانی بسیاری برای ایرانی ها و همین طور شهروندان بسیاری از کشورهای دیگر در آمریکا به وجود آورده است.
اگر علاقمند به دریافت خدمات ویزای آمریکا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور آمریکا از نیویورک، واشنگتن، لس آنجلس، سان فرانسیسکو و لاس وگاس دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
به گفته کارشناسان، حذف سهمیه کشورها برای مهاجرت که در این طرح پیش بینی شده است به سود کشورهای با جمعیت عظیم همانند هند خواهد بود. هند از جمله کشورهایی است که تعداد بیشتری از شهفرایندان آن در آمریکا مشغول به تحصیل و کار هستند.
قانون کنونی آمریکا با در نظر گرفتن جمعیت بسیار بیشتر کشورهای عظیم، سقفی برای شهفرایندان آن برای دریافت گرین کارت در سال معین نموده است. گرین کارت به شهفرایندان غیرآمریکایی اجازه موقت زندگی و کار در آمریکا را می دهد.
با توجه به وجود سقف برای صدور تعداد گرین کارت در سال برای کار در آمریکا، کشورهایی چون چین و هند که مهاجر بیشتری به آمریکا دارند، سهمیه ای برای حق کار و اقامت آنها معین شده است. در صورتی که HR 1044 به قانون تبدیل گردد، این سقف برداشته می گردد و در نتیجه شهفرایندان کشورهای با جمعیت کمتر همانند ایران باید زمان بسیار طولانی برای دریافت ویزای کار و گرین کارت صرف نمایند.
این در حالی است که بعضی کارشناسان می گویند این کشورهای عظیم به وسیله لابی های خود توانسته اند HR 1044 را در مجلس نمانیدگان طرح نموده و به تصویب برسانند.
HR 1044 به طور خاص بر دانشجویان و محققان ایرانی تأثیر منفی خواهد داشت؛ زیرا شهفرایندی که برای ویزای کار و گرین کارت اقدام می نماید باید در صورت قانونی شدن این طرح، با جمعیت بسیار عظیم تری از ملیت های کشورهای عظیم رقابت نموده و زمان طولانی تری که می تواند به 10 سال هم برسد، منتظر بماند.
بعلاوه با توجه به دستور اجرایی منع سفر از بعضی کشورهای اسلامی همانند ایران، این دانشجویان نمی توانند به کشور رفت و آمد نمایند، مگر اینکه سال های طولانی منتظر بمانند تا گرین کارت خود را بگیرند و بعد بتوانند از آمریکا خارج شوند.
به این ترتیب، ایرانیان مقیم آمریکا به خصوص دانشجویان با توجه به اینکه خانواده هایشان هم امکان رفت و آمد به آمریکا را نخواهند داشت، بیش از 10 سال از ملاقات با بستگان خود محروم خواهند شد.
به گفته کارشناسان این مساله، هر نوع تغییر سیاست که منجر به طولانی تر شدن زمان انتظار برای دریافت گرین کارت گردد، تأثیر مستقیم بر ایرانیان خواهد داشت چرا که بیشتر آنها ویزای یکبار ورود دارند و خانواده هایشان به خاطر فرمان منع مسافرت مسلمانان به آمریکا نمی توانند به ملاقاتشان بیایند.
البته دانشجویان ایرانی در آمریکا امید خود را از دست نداده و می گویند که تبدیل این طرح به قانون هنوز راه پر پیچ و خمی را در سنای آمریکا و کاخ سفید در پیش رو دارد.
به گفته یک دانشجوی ایرانی که نخواست نامش به علت حساسیت های داخل آمریکا ذکر گردد، به فعالیت شدید لابی حامی این طرح در کنگره آمریکا اشاره نمود و گفت احتمال تصویب HR 1044 در سنا وجود دارد؛ اما تا آن موقع ایرانی ها در آمریکا با فعالیت خود و تماس گرفتن با دفاتر سناتورهای آمریکایی کوشش خواهند کرد که مانع از رأی دادن سنا به این طرح شوند.
وی توضیح داد: البته سنا نگاه سیاسی کلان تری به مسائل داشته و تصویب HR 1044 در سنا می تواند با موانع سیاسی روبرو گردد. به خصوص اینکه سناتورها از منظر رقابت های دو حزب به تصویب این طرح نگاه می نمایند. این به معنای احتمال تصویب 50 درصدی HR 1044 در سنا خواهد بود.
علاوه بر ایرانی ها، بسیاری از شهفرایندان دیگر کشورها همانند کره جنوبی، پاکستان و بعضی کشورهای اروپایی هم نگران HR 1044 هستند که فرایند دریافت گرین کارت کاری را برای آنها پیچیده و بسیار طولانی خواهد نمود اما بر خلاف ایرانی ها، شهفرایندان بسیاری از کشورهای دیگر گرفتار قانون منع سفر ترامپ نیستند و می توانند به کشورهایشان رفت و آمد داشته باشند.
انتظار می رود در این هفته سناتور راند پل طرحی در مخالفت با HR 1044 ارائه کند که به گفته آگاهان می تواند تأمین نماینده نظر دانشجویان ایرانی و دیگر ملیت هایی باشد که از این طرح آسیب می بینند.
به گفته بعضی منتقدان HR 1044، این طرح با افزایش شدید ارائه اجازه کار و گرین کارت به بعضی کشورهای خاص پرجمعیت همانند هند که پشتیبانی مدیر گوگل را هم دارد، تنوع و تکثر نیروی کار حرفه ای از بین خواهد رفت.
بعلاوه مخالفان استدلال می نمایند که افزایش وابستگی به نیروی کار حرفه ای از یک کشور خاص می تواند پیامدهای امنیتی و سیاسی هم برای آمریکا داشته باشد.
چمدان
منبع: گردشبان