طرز تهیه شربت سکنجبین
به گزارش دکترای اقتصاد، شربت سکنجبین یکی از انواع نوشیدنی های سنتی و قدیمی ایرانی است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای برطرف تشنگی در ماه های گرم سال و ماه رمضان نیز بسیار مفید است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از پارسی دی
آب 2 لیوان
نعناع 50 گرم
شکر 500 گرم
سرکه سفید 50 گرم
برای تهیه شربت سکنجبین سنتی ابتدا نعناع ها را می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج گردد.داخل قابلمه ای آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و شکر را کم کم به آب اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم
تا سریع تر در آب حل گردد. نعناع ها را با نخ به هم وصل می کنیم (تا هنگام خارج کردن از شربت راحت تر باشد) و در آب و شکر قرار می دهیم تا عصاره آن کاملا خارج گردد.صبر می کنیم تا شربت قوام بیابد و با نعناع طعم دار گردد.
اگر از بوی نعناع یا طعم آن خوشتان نمی آید می توانید آن را حذف کنید.همچنین در تهیه شربت سکنجبین سنتی به جای شکر از عسل استفاده می نمایند.شما نیز اگر تمایل داشتید می توانید به جای شکر از 500 گرم عسل بهره ببرید.
زمانیکه شربت غلیظ شد کمی از شربت را تست کنید تا مطمئن شوید که خوب قوام گرفته یا نه،که برای این کار می توانید کمی از شربت را با قاشق بر دارید و صبر کنید کمی که خنک شد قاشق را کج کنید تا شربت بریزد اگر شربت به سختی از داخل قاشق خارج شد
یعنی غلظت آن مناسب است و سرکه را به آن اضافه می کنیم و تامل می کنیم تا شربت چند جوش بزند و بعد از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و اجازه می دهیم تا شربت خنک گردد. سپس شربت سکنجبین آماده شده
و خنک را از صافی رد می کنیم تا کاملا صاف گردد و بعد در شیشه مورد نظر می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم و هر زمان که خواستیم استفاده کنیم 1 قاشق غذاخوری در لیوان می ریزیم و روی آن آب سرد می گیریم و مخلوط می کنیم و نوش جان کنید.
منبع: جام جم آنلاین