چه ورزشی به خُلق وخوی شما می خورد؟
به گزارش دکترای اقتصاد، ورزش های پرالتهاب و پرچالش بدن را در شرایطِ گریز قرار می دهد و باعث می گردد که بدن علائم وحشت (پنیک) مانند تنفس سریع را تقلید کند و مغز را تحریک می نماید تا با این سرعت تنفس خودش را هماهنگ کند و دچار افکار اضطرابی یا مسابقه ای گردد.
یک مربی شخصی استرالیایی برترین ورزش ها را بر اساس خُلقی که داریم معرفی نموده است تا از صدمه زدن به خودمان پیشگیری کنیم.
به گزارش خبرنگاران، سَم مِرزا، می گوید: برای هر خُلقی ورزش مناسبی وجود دارد و نکته اصلی آن است که به بدنِ خود گوش دهید تا بدانید چه چیزی حال شما را بهتر می نماید.
او می گوید: همه ما می دانیم که ورزش فواید شگفت آوری برای سلامت روانی و جسمی دارد؛ بنابراین برترین کاری که می توانید بکنید آن است که به احساس خودتان توجه کنید و بر اساس آن ورزش کنید. هر روز اینطور نیست که حالتان خیلی خوب باشد و هیچ ایرادی ندارد.
اگر احساس می کنید بدخلق هستید، احساس می کنید می خواهید در پیله خود فرو بروید و از همه جهان عصبانی هستید؛ ورزشی وجود دارد که می تواند به شما یاری کند آن انرژی را راهنمایی کنید و بعد از انجام آن حرکات، احساس بهتری داشته باشید.
خستگی مفرط
بعد از یک روز خیلی طولانی در محل کار ممکن است که احساس خستگی و خواب آلودگی مفرط داشته باشید و اگر تصمیم بگیرید بدوید یا در ورزش های شدید بدنی شرکت کنید، مطمئن باشید که احساس خستگی و خواب آلودگی خود را تشدید می کنید و فشار مضاعفی به بدنِ خودتان وارد می کنید. سم توصیه می نماید که بعد از یک روز کاری سخت تمرین هایی مانند پیلاتس، یوگا، تمرین تنفس، مدیتیشن یا پیاده رویِ سریع را امتحان کنید.
ورزش های پرالتهاب و پرچالش بدن را در شرایطِ گریز قرار می دهد و باعث می گردد که بدن علائم وحشت (پنیک) مانند تنفس سریع را تقلید کند و مغز را تحریک می نماید تا با این سرعت تنفس خودش را هماهنگ کند و دچار افکار اضطرابی یا مسابقه ای گردد.
این کار می تواند به بدن آسیب بزند.
سم می گوید: اگر احساس خستگی مفرط و شدید دارید، یک ورزش آرام و پیوسته می تواند برای شما مفید باشد. چیزی را پیدا کنید تا به بدن تان اجازه دهد در شرایط آرامش و استراحت قرار بگیرد و خودش را بازیابی کند.
عصبانیت و خشم
سم می گوید وقتی عصبانی هستیم، بدن سطوح بسیار بالایی از آدرنالین را تشرح می نماید و شما را در شرایطِ آماده باش قرار می دهد. او توصیه می نماید: برترین ورزش در چنین شرایطی، ورزشی است که احتیاج به تمرکز و توجه نداشته باشد. ورزش هایی مانند مشت زنی به حریفِ فرضی، دویدن، چند سِت بِرپی یا پرشِ پروانه یا شنای سوئدی می تواند یاری کند.
مشت زنی یکی از اشکالِ عالیِ ورزشِ هوازی است که ضربان قلب را بالا می برد و به سوزاندنِ چربی ها یاری می نماید.
سم می گوید: ما در زمانِ عصبانیت شفافیت فکری و تمرکز نداریم، بنابراین خطر آسیب دیدگی در انواعی از ورزش که به چنین حدی از تمرکز احتیاج دارد، افزایش پیدا می نماید.
شادی
سم می گوید هر زمانی که احساس شادی و خوشحالی زیادی دارید، می توانید هر طور که دوست دارید ورزش کنید و از آن لذت ببرید.
او می گوید: اگر همین حالا قبل از ورزش کردن احساس خوبی دارید، تمرینی را انجام دهید که عاشقش هستید و از آن بیشترین سود را ببرید.
او می گوید: ورزش های هوازیِ گروهی و هماهنگ، فوتبال، پیاده روی در پارک مورد علاقه یا هر ورزش جدیدی که ممکن است دوستش داشته باشید، می تواند برای شما مفید باشد.
غم
در روز هایی که خُلق پایینی دارید و بیرون آمدن از تختخواب خودش یک موفقیت بزرگ محسوب می گردد، ورزش کردن می تواند مفید باشد.
اگر غمگین هستید، ورزش هوازی و کاردیو می تواند بیشترین تأثیر را داشته باشد. ممکن است در ابتدا این ورزش ها را دوست نداشته باشید، اما تعامل اجتماعی ای که در هنگام ورزش ایجاد می گردد به همراه خودِ ورزش می تواند خلق شما را بالا ببرد.
سم می گوید مهمترین نکته آن است که بدانید باید آهسته و پیوسته حرکت کنید. مثلاً می توانید با یک دوست پیاده روی کنید یا بدوید، می توانید باشگاه بروید یا در کلاس های گروهیِ هماهنگ یا بوت کمپ شرکت کنید. او می گوید: گوش دادن به موسیقی مورد علاقه در حین ورزش می تواند بسیار مفید باشد.
ناامیدی، استیصال و عجز
وقتی احساس ناامیدی می کنید ممکن است که هیچ تمایلی به ورزش کردن نداشته باشید، اما سم پیشنهاد می دهد که از همین حس به عنوان انگیزه ای برای به حرکت درآوردنِ بدن تان بهره ببرید. او پیشنهاد می دهد در این شرایط به باشگاه بروید و تمرین های وزنه برداری را انجام دهید و روی حرکات و عضلات تان تمرکز کنید.
وقت تان را صرف ورزشی کنید که احتیاج دارد روی بدن، عضلات و فرم بدن تان تمرکز کنید. این کار بدنِ شما را بازیابی می نماید. هیچ چیزی بهتر از تبدیل شدن به نسخه ای بهتر از خودتان، نمی تواند احساس ناامیدی و عجز شما را رفع نمی نماید.
بعد از ورزش و وقتی اندورفین در تمام بدن تان جریان پیدا نموده است، لحظه ای تأمل کنید و بیاندیشید که چه چیزی احساس عجز و ناامیدی در شما ایجاد نموده بود.
وقتی فکر پاک شده و بدن در سلامت است، شما بهتر می توانید بر این حس غلبه کنید. ورزش های دیگری که در حالت ناامیدی و استیصال توصیه می گردد، پیلاتس و شنا است.
منبع: The Daily Mail
ترجمه: سایت خبرنگاران
منبع: فرادید