تحصیلکرده ها کمتر ورزش می کنند
به گزارش دکترای اقتصاد، خبرنگاران/کرمانشاه یک دکترای فیزیولوژی ورزشی گفت: طبق مطالعات اجرا شده افراد تحصیلکرده کمتر از حدود یک و نیم ساعت در هفته ورزش می کنند، درحالی که استاندارد جهانی آن 150 دقیقه است.
دکتر رستگار حسینی در پنجمین روز از پویش ایران تندرست با موضوع ورزش و بیماری ها در گفت و گو با خبرنگاران، بااشاره به رابطه معکوس سطح فعالیت بدنی با میزان مرگ و میر در افراد، اظهارکرد: تا به امروز مطالعات زیادی درخصوص تاثیر ورزش روی سیستم قلب و عروق، تنفسی، و ... صورت گرفته که نتایج آن حاکی از عملکرد بهتر این سیستم ها در پی ورزش منظم است.
وی افزود: درک اهمیت ورزش کردن در میان افراد جامعه باعث شده تا امروزه فرهنگ ورزش بین اروپایی ها نهادینه شود و یک رکن اساسی در زندگی شان باشد، طوری که در هفته حداقل سه جلسه تمرینات ورزشی دارند.
عضو هیات رئیسه هیات ورزش همگانی استان کرمانشاه شرح داد: متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ما نهادینه نشده و حتی در میان افراد تحصیلکرده جامعه هم که اهمیت ورزش باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، میزان فعالیت های بدنی کمتر است.
وی افزود: میزان فعالیت بدنی در افراد تحصیلکرده ایرانی کمتر از حدود یک ونیم ساعت است، درحالی که طبق استانداردهای جهانی باید این میزان حدود 150 دقیقه باشد.
حسینی یادآورشد: زمانی که از این افراد سوال می شود که چرا ورزش نمی کنند، دلایل مختلفی همچون نداشتن وقت کافی، نبود امکانات مناسب، نداشتن همراه و ... را ذکر می کنند که برای هرکدام از اینها راه حل وجود دارد و تنها باید این افراد را توجیه کرد.
وی در ادامه اعلام کرد: براساس مطالعات صورت گرفته، 80 درصد از افرادی که برای اولین بار فعالیت های بدنی را آغاز می کنند، پس از شش ماه آن را کنار می گذارند که طی این بررسی ها مشخص شده، عدم پایبندی به ورزش مهمترین عامل برای کنار گذاشتن آن بعد از مدتی است.
عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: عموم این افراد کسانی بوده اند که ورزش کردن آنها از روی نظم نبوده، یعنی زمان و روز مشخصی را برای ورزش خود مشخص نکرده اند و به عبارتی هر زمانی و بدون برنامه قبلی ورزش کرده اند، درحالی که اگر ورزش طبق نظم خاصی باشد، فرد پس از مدتی به آن عادت پیدا می کند و به رکن اساسی زندگی اش تبدیل می شود. اهمیت این موضوع با توجه به اثرات درمانی ورزش در بیماران (علی الخصوص بیماری های مزمن و متابولیک) دو چندان می شود.
وی با بیان اینکه زمانی که فرد ورزش نمی کند، انباشت چربی در بدن رخ می دهد و سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند، گفت: بر اساس نو ترین مطالعات، میزان شیوع و مرگ و میر بر اثر بیماری های عفونی از جمله کووید19 در افراد چاق و افراد با سطح فعالیت بدنی کم بسیار بیشتر از افراد با وزن و سطح فعالیت بدنی نرمال است.
حسینی ادامه داد: بیشتر افرادی که پایبندی به ورزش ندارند، وقتی هم که اضافه وزن پیدا می کنند، برای اینکه هرچه سریع تر به وزن ایده آل بازگردند، بجای ورزش کردن به سمت روش های نامتعارف، پرخطر، پرهزینه، و اغلب مضر می فرایند، این درحالی است که به نام مثال جراحی های چربی زدایی عوارض خطرناکی با گذشت حدود یکسال برای آنها به همراه دارد.
این دکترای فیزیولوژی ورزشی افزود: گاها ممکن است در بدن افراد تومورهایی خوش خیم وجود داشته باشد که این گونه از عمل ها باعث فعال شدن آنها و حتی تبدیل شدن شان به تومور بدخیم می شود.
وی با بیان این که داروهای لاغر کننده هم عوارض خطرناکی دارند، گفت: به این گونه افراد توصیه می شود بجای روی آوردن به چنین کارهایی برای کاهش وزن، ورزش کنند، چراکه به محض آغاز کردن ورزش، چربی سوزی آغاز می شود و تا 48 ساعت بعد از سرانجام ورزش همچنان متابولیسم بدن بالا باقی می ماند.
حسینی در ادامه به نقش ورزش در درمان بسیاری از بیماری ها اشاره کرد و افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی زمانی که افراد برای بسیاری از بیمار ها به پزشک مراجعه می کنند، درکنار مراحل درمانی دارویی، آنها را به فیزیولژیست های ورزشی هم معرفی می کنند تا نسخه ورزشی و هم تغذیه ای مناسب را هم در کنار مراحل درمان دارویی دریافت کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه کسانی که ورزش می کنند نباید آن را قطع کنند، اعلام کرد: متاسفانه به دلیل شیوع بیماری در افرادی که بصورت حرفه ای ورزش کرده اند و پس از مدتی آن را کنار گذاشته اند بسیار بالاست، چراکه این افراد پس از دوران حرفه ای خود برنامه ای برای ادامه ورزش خود ندارند و حتی گاهی برای پر کردن خلاء هشت ساعت ورزشی که در طول روز داشته اند دست به دامان تفریحات ناسالم می شوند.
عضو هیات رئیسه هیات ورزش همگانی استان کرمانشاه در سرانجام با بیان اینکه مردم ما کمتر به ورزش کردن رغبت دارند ،گفت: مجموعه از مسائل و گرفتاری های موجود در جامعه باعث شده تا مردم کمتر به سراغ ورزش بفرایند که این مسئله در آینده بروز انواع بیماری ها را در آنها به همراه دارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا