تعطیلی مراسمات منجر به تجمع تا انتها تیرماه در جنوب استان کرمان
به گزارش دکترای اقتصاد، خبرنگاران/کرمان رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از تعطیلی همه مراسماتی که منجر به تجمع می شوند تا پایان تیرماه در جنوب استان کرمان خبر داد.
دکتر اصغر مکارم در جلسه ستاد کرونای جنوب استان کرمان در راستای کنترل شرایط بیماری کرونا در شهرستان های تحت پوشش بهداشتی و درمانی این دانشگاه با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، فرمانداران و نمایندگان مردم جنوب استان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط شیوع بیماری کرونا در جنوب کرمان گفت: کرونا ویروس بر خلاف بسیاری از نقاط کشور با تأخیر در جنوب کرمان شیوع پیدا کرد و این مدت فرصتی بود تا در زمینه پیشگیری و فراهم نمودن زیرساخت های لازم برای مقابله با بیماری اقدام کنیم اما ناشناخته بودن این ویروس مسئله ای است که باعث شد حدس و گمان های بسیاری درباره نحوه ابتلا و علائم آن زده شود.
وی با ابراز تاسف از باور مردم به تاثیرگذاری گرما بر ضعیف شدن کرونا ویروس افزود: اینکه گفته می شد گرما ویروس کرونا را ضعیف می کند؛ برعکس شد و با آغاز گرما در منطقه شاهد افزایش آمار ابتلا به این بیماری در جنوب استان کرمان هستیم.
مکارم با بیان اینکه حرکات غیرقابل پیش بینی این ویروس باعث شد ما نتوانیم در حوزه درمان با یک سیاست واحد ویروس را مدیریت کنیم، افزود: شمال و جنوب استان کرمان از نظر فرهنگی و آب و هوا با یکدیگر متفاوت هستند و نمی توان یک نسخه واحد برای تمام مناطق استان پیچید و این واقعیتی است که ارتباطات و فرهنگ در منطقه جنوب اقتضا می کند که نگاه ویژه ای به آن در کنترل بیماری کرونا داشته باشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به افزایش قابل توجه آمار بیماران مثبت کووید 19 در جنوب کرمان و پر شدن بیشتر تخت های ICU در منطقه اظهار کرد: با ورود بیماری به کشور تمام تلاش ما این بود که بیماری مدیریت شود تا امکانات موجود جوابگوی موارد سخت باشد و تا امروز فضاهای درمانی موجود در جنوب کرمان پاسخ نیاز ما را داده است و هنوز هم جا برای تخت بیشتر به ویژه بستری داریم، به طوری که بخش 3 آی سی یو هم راه اندازی شده است و با امکانات موجود پاسخ بیماران داده می شود و مسئله ای نداریم اما اگر این جهت با این فرایند ادامه یابد دچار مشکل خواهیم شد که ما می خواهیم با کنترل شرایط مسائل را به حداقل برسانیم.
وی از شرایط جنوب کرمان ابراز نارضایتی کرد و افزود: باید شرایطی فراهم شود آمار ابتلا نزولی و مراجعه به بیمارستان کاهش یابد. 30 درصد کار مقابله با کرونا مربوط به حوزه درمان است و 70 درصد دیگر خارج از دانشگاه علوم پزشکی یعنی در محیط خارج از خانه، در جمع خانواده و رفتارهای اجتماعی مراسم عزا و عروسی است و علی رغم همه کنترل هایی که برای حفظ جان مردم با همکاری فرمانداران و نیروهای نظامی و انتظامی ... اجرا شده اما شرایط خوبی نداریم.
مکارم با بیان اینکه در کنترل بیماری از ابتدا کار به صورت تیمی و جهادی آغاز شد و توانستیم اپیدمی را عقب بیاندازیم اما با بی توجهی مردم آمار مبتلایان رو به افزایش است، گفت: با توجه به شرایط جدید باید یک تصمیم ویژه گرفته شود که حداقل این است، محدودیت های قبل را اعمال کنیم تا این دوره سپری شود چرا که به نظر می رسد الان به پیک بیماری رسیده باشیم و پیش بینی داریم که آمار افزایش یابد.
وی تقلیل حضور کارکنان ادارات در شهرستان های جنوب استان کرمان به مدت یک هفته به شیوه حضور یک سوم کار و دو سوم به شیوه دورکاری، را مورد تاکید قرار داد.
مکارم تعطیلی صنوف غیرضرور را از عوامل موثر بر قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا مطرح نمود و افزود: تعطیلی مشاغل با ریسک پرخطر به غیر از سوپرمارکتها، میوه و سبزی فروشی، میادین تره بار، مواد پروتئینی، قصابی، نانوایی، جایگاه های عرضه سوخت، تاسیسات فنی خودرو، مراکز بهداشتی و درمانی، داروخانه، تجهیزات پزشکی، مراکز و فروشگاه های دامپزشکی به مدت یک هفته از مصوبات قابل توجه ای هستند که اجرای آنها مفید است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت همچنین برگزاری مراسمات عروسی، ترحیم، عقد با حضور حداقلی را نیز از مصوبات ستاد پیشگیری از کرونا در جنوب کرمان گفت و افزود: باید از هرگونه برگزاری مراسم که منجر به ایجاد تجمع شود تا خاتمه تیرماه جلوگیری بعمل آید و برگزاری مراسم در مساجد و اماکن مذهبی ممنوع است اما برگزاری نمازهای جماعت با رعایت پروتکلهای بهداشتی در مساجد بلامانع است.
منبع: خبرگزاری ایسنا