تور یونان ارزان: تهیه سوپ کلم یونانی ، سفری باستانی در دل آشپزخانه!
به گزارش دکترای اقتصاد، سوپ کلم یونانی شما را یاد چه می اندازد؟ معمولا نام یونان که به میان می آید یاد ارسطو و افلاطون و جلسات گفتگویشان در فکر ما ایرانی ها زنده می گردد. حالا تصور کنید این دو نفر را در حال خوردن سوپ کلم یونانی ببینید! تصور عجیب و طنزآمیزی به نظر می آید؛ اما محال نیست. اگر بخواهیم بخشی از این خیال را به واقعیت بیاوریم، چاره ای جز یادگیری طرز تهیه سوپ کلم یونانی باقی نمی ماند. چراکه نه یونان رفتن کار آسانی ست و نه افلاطون و استادش در قید حیاتند!
سفر با تور یونان ارزان را از دست ندهید و از نزدیک با سرزمین اسطوره های باستانی آشنا شوید و شهرهای سانتورینی، آتن و میکونوس را ببینید.
سوپ کلم یونانی یک غذای سنتی ساده و سیرکننده است. در واقع با وجود کدو سبز و هویج و سیب زمینی در آن، نمی توانید از دایره غذاها خارجش کنید. این سوپ بیشتر در زمستان هوادار دارد؛ گرچه برخی از بومیان یونان خوردن آن را برای تمام اوقات می پسندند.
در این مقاله شما را با دستور پخت سوپ کلم یونانی آشنا خواهیم کرد. بعلاوه با آموزش طرز تهیه سه سوپ دیگر از خانواده کلم ها، اعضای دیگر این خانواده را به شما معرفی می کنیم. طرز تهیه سوپ کلم بروکلی، طرز تهیه سوپ کلم روسی و طرز تهیه سوپ کلم سفید رستورانی دیگر اعضای معرفی شده در این مقاله هستند. حواستان را بپایید تا در خاتمه، نکات پخت یک سوپ حرفه ای را از قلم نیندازید!
مواد لازم سوپ کلم یونانی
- کلم برگ خردشده 5 فنجان
- روغن زیتون 1/3 فنجان
- پیاز خردشده 1/2 فنجان
- سیر خردشده 1/3 فنجان
- سیب زمینی مکعبی 2 فنجان
- هویج خردشده 1 فنجان
- کدو سبز خردشده 1 فنجان
- شوید تازه خردشده 2 قاشق غذاخوری
- آویشن خشک پودرشده 2 قاشق چای خوری
- نمک 1 و 1/2 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه تازه آسیاب شده 1 و 1/2 قاشق چای خوری
- آب 7 لیوان
- آب لیموترش تازه 3 قاشق غذاخوری
مواد اولیه سوپ کلم یونانی به عنوان پیش غذا، برای حدود 7 نفر و به عنوان غذای کامل، برای 4 تا 5 نفر مناسب است. بعلاوه آماده سازی مواد، حدود 30 دقیقه و زمان پخت سوپ، 1 ساعت به طول می انجامد.
طرز تهیه سوپ کلم یونانی
- قابلمه مناسبی را انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. پیازها را به همراه روغن زیتون در آن بریزید و اجازه دهید شفاف و نرم شوند.
- سیر را اضافه کنید و تفت دهید. مراقب باشید نسوزد؛ اما نرم گردد.
- نمک، فلفل، شوید و آویشن را به قابلمه اضافه کنید و به مدت 3 تا 4 دقیقه با حرارت کم تفت دهید.
- سپس کدو سبز و هویج خردشده را بیفزایید و خوب هم بزنید تا همه مواد به روغن زیتون آغشته شوند. اجازه دهید 10 دقیقه با حرارت کم بپزند.
- کلم را اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید حدود 2 تا 3 دقیقه تفت بخورد تا به مرحله تغییر رنگ و پیرشدن برسد!
- سیب زمینی را بریزید و با قاشق یا ملاقه تان دور مواد بگردید! اجازه دهید به مدت 8 دقیقه روی حرارت کم بپزند.
- آب را بیفزایید و خوب هم بزنید. حرارت را تا حد میانه زیاد کنید و منتظر قل زدن سوپ باشید.
- سپس حرارت را به ملایم تغییر دهید و بگذارید سوپ، بدون در، حدود 15 تا 20 دقیقه بپزد. فرایند نرم شدن هویج ها و سیب زمینی ها در سوپ کلم یونانی این جا اتفاق می افتد.
- سوپ را از روی حرارت بردارید و آب لیموی تازه را در آن بچکانید. یک دور دیگر سوپ را هم بزنید و آن را در ظرف مناسبی سرو کنید.
طرز تهیه سوپ کلم بروکلی
بعد از سوپ کلم یونانی ممکن است بخواهید سوپ های دیگری از خانواده کلم ها را امتحان کنید. این جاست که طرز تهیه سوپ کلم بروکلی به شما یاری می نماید. این سوپ از مواد ساده ای تشکیل شده و طعم آن شما را یاد سوپ های رستورانی می اندازد. با این تفاوت که حالا می توانید آن را در خانه بپزید و بچشید. این سوپ برخلاف سوپ کلم یونانی که بافتی مجزا دارد، کرمی و غلیط است و به اصطلاح، جزو سوپ های پوره ای و یک دست است.
مواد لازم
- پیاز خردشده 1 عدد
- ساقه کرفس خردشده 1 عدد
- آب مرغ 3 فنجان
- گل کلم بروکلی 8 فنجان
- آرد سفید یا گندم 3 قاشق غذاخوری
- شیر 2 فنجان
- فلفل سیاه آسیاب شده به اندازه لازم
- کره 5 قاشق غذاخوری
این سوپ برای 6 نفر مناسب است. بعلاوه زمان آماده سازی مواد آن 10 دقیقه و زمان پخت آن حدود 25 دقیقه به طول می انجامد.
طرز تهیه
- ابتدا 2 قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه روی حرارت میانه آب کنید.
- پیاز و کرفس را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
- سپس بروکلی و آب مرغ را بیفزایید تا روی مواد را بگیرد. اجازه دهید حدود 10 دقیقه بجوشد.
- سوپ را در مخلوط کن بریزید یا با گوشت کوب برقی آن را پوره کنید. مراقب باشید مخلوط کن را بیش از نیمه پر نکنید و قبل از روشن کردن، با دستمال یا حوله در آن را نگه دارید.
- حالا نوبت فوت کوزه گری طرز تهیه سوپ کلم بروکلی است! 3 قاشق غذاخوری کره به جای مانده را در یک قابلمه کوچک بریزید و آن را روی حرارت میانه رو به کم قرار دهید.
- آرد را اضافه کنید و هم بزنید.
- سپس شیر را بریزید و خوب مخلوط کنید تا غلیط و حباب دار گردد.
- حالا می توانید این فوت کوزه گری را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید.
- سوپ را با فلفل سیاه مزه دار کنید و در ظرف مناسبی میل بفرمایید.
طرز تهیه سوپ کلم روسی یا برش (borscht)
طرز تهیه سوپ کلم روسی یا برش، همان طور که از نامش پیداشت، متعلق به روسیه است. لبو ماده اصلی این سوپ را تشکیل می دهد که موجب خوش رنگ شدن آن هم می گردد. این سوپ، دستور پخت آسانی دارد و معمولا در فصول پاییز و زمستان بیشتر هوادار دارد.
مواد لازم
- پیاز میانه 1 عدد
- سیب زمینی میانه 2 عدد
- لبوی میانه پخته شده 3 عدد
- هویج نگینی میانه 2 عدد
- کلم برگ میانه نصف عدد
- شوید تازه خردشده 1/2 پیمانه
- لوبیا چیتی پخته شده 1 پیمانه
- آب مرغ 2 تا 3 پیمانه
- آب 6 تا 7 پیمانه
- آب لبو به اندازه لازم
- آب لیموترش به اندازه لازم
- ماست پرچرب به اندازه دلخواه برای تزئین
این سوپ 4 تا 6 نفر را به عنوان غذا سیر می نماید. بعلاوه زمان آماده سازی مواد آن 2 تا 3 ساعت و مدت پخت آن حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت است.
طرز تهیه
- آب لبو را در قابلمه بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید.
- پیاز را خرد کنید و به همراه هویج، در تابه ای روی حرارت ملایم بریزید. بگذارید مواد حدود 2 تا 3 دقیقه تفت بخورند و نرم شوند.
- بعد از به جوش آمدن آب لبو، سیب زمینی های مکعبی را به آن بیفزایید. اجازه دهید حدود 15 دقیقه بپزد.
- کلم ها را به صورت رشته ای خرد کنید. اگر از دستگاه های خردکن استفاده می کنید، مراقب باشید تا کلم ها خیلی ریز نشوند.
- بعد از پخت سیب زمینی ها، کلم و لوبیا و مخلوط هویج و پیاز را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید تا سوپ بپزد و کمی غلیط گردد.
- بعد از پخت کافی، شوید را اضافه کنید و بعد از هم زدن، سوپ را در ظرف مناسبی بکشید. در صورت دلخواه روی آن را با مخلوط ماست پرچرب و آب لیموترش تزئین کنید.
طرز تهیه سوپ کلم سفید رستورانی
اگر می خواهید کلم سفید را در عرض 20 دقیقه به سوپی خوشمزه تبدیل کنید، این دستور پخت برای شماست. این طرز تهیه بسیار ساده تر و سریع تر از طرز تهیه سوپ کلم یونانی است. پس این شما و این فست فودی از جنس سوپ!
مواد لازم
- پیاز خردشده 1/2 فنجان
- سیر له شده 1 حبه
- کلم برگ خردشده 4 فنجان
- آب مرغ یا سبزیجات یا آب معمولی 4 فنجان
- برگ بو 1 عدد
- نمک 1/2 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه به اندازه دلخواه
این سوپ برای 3 تا 4 نفر مناسب است. بعلاوه مدت زمان آماده سازی مواد آن حدود 5 دقیقه و زمان پخت مواد حدود 10 تا 15 دقیقه است.
طرز تهیه
- روغن را در قابلمه بریزید و اجازه دهید داغ گردد.
- پیاز و سیر را به مدت 2 دقیقه تفت دهید.
- کلم را درشت خرد کنید و در قابلمه بریزید. مواد را هم بزنید و یک دقیقه فرصت دهید.
- سپس آب مرغ یا سبزیجات یا آب معمولی را به همراه برگ بو و نمک و فلفل بریزید.
- اجازه دهید سوپ با حرارت زیاد به جوش بیاید و بعد با در بسته اجازه دهید روی حرارت میانه بپزد. حالا طرز تهیه سوپ کلم سفید رستورانی به خاتمه رسیده و فست فود سالم شما آماده است!
نکات پخت سوپ کلم یونانی و دیگر سوپ ها
- برای تهیه آب مرغ، می توانید از اسکلت مرغ و قسمت هایی که کمتر به سراغشان می روید بهره ببرید. برای خوشمزگی بیشتر، آن را به همراه کمی هویج، کرفس، پیاز و برگ بو بپزید.
- می توانید عصاره مرغ را برای طرز تهیه سوپ کلم روسی، در قالب های یخ بریزید و در فریز ذخیره کنید. برترین زمان استفاده از آن ها 1 تا 2 ماه بعد از انجماد است.
- برای تهیه سوپ کلم یونانی و بقیه دستورها، سعی کنید از سبزیجات تازه بهره ببرید تا طعم بهتری نصیبتان گردد.
گرچه این روزها خیلی ها به غذاهایی از دسته سوپ و آش، میل چندانی نشان نمی دهند. اما شما با یادگیری دستور پخت های نو، مانند سوپ کلم یونانی، سعی کنید این وعده های غذایی را احیا کنید. تصویر خوردن آش و سوپ در کنار بزرگ ترها یکی از خاطرات نوستالژی ما ایرانی هاست.
همت کنید تا دوباره این خاطره را در فکر بچه هایمان بسازیم. اولین باری که سوپ کلم یونانی را امتحان کردید یادتان می آید؟ از چه موادی تشکیل شده بود؟ اگر هر کدام از این دستورها را در آشپزخانه خود درست کردید، تجربه خودتان را از طعم و مزه شان در قسمت نظرات برای ما بنویسید. نوش جان!
منبع: اسنپ مارکت