طرز تهیه خورشت قیمه برای 4 نفر، جا افتاده و مجلسی
به گزارش دکترای اقتصاد، خورشت قیمه، یکی از اصیل ترین و محبوب ترین خورشت های ایرانی است که با کمی حوصله و رعایت چند نکته ساده می توانید آن را به شکلی مجلسی و جاافتاده تهیه کنید. نکته جالب اینجاست که با یادگیری اصول پخت قیمه، دیگر نیازی نیست نگران تعداد نفرات باشید؛ چون با کمی تغییر در مقادیر مواد اولیه می توانید این خورش خوشمزه را برای هر تعداد نفری که می خواهید بپزید. در ادامه، طرز تهیه خورشت قیمه برای 4 نفر را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید این غذای لذیذ را در منزل خود طبخ کنید.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه برای 4 نفر
- گوشت گوسفندی یا گوساله (راسته یا فیله) 400 گرم
- لپه 100 گرم
- پیاز میانه 2 عدد
- لیمو عمانی 1-2 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- روغن به مقدار لازم
- زعفران دم نموده به مقدار لازم
- سیب زمینی 2-3 عدد
- گلاب به مقدار لازم
- نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت قیمه برای 4 نفر
1. آماده سازی لپه
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه برای 4 نفر این است که لپه را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید. سپس لپه را در قابلمه بریزید و با مقداری آب بپزید تا کاملا نرم شود.
2. پخت اولیه قیمه
اکنون برای بار گذاشتن خورشت قیمه ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند بعد زردچوبه، چوب دارچین و هل را به همراه رب به گوشت و پیاز اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شده و رب رنگش را پس دهد. در نهایت آب جوش را به همراه لپه پخته شده به مواد اضافه کنید. اجازه دهید خورش با حرارت ملایم به مدت 1 تا 1.5 ساعت بپزد تا گوشت و لپه کاملا پخته شوند.
3. پخت نهایی
در این مرحله که یک ساعت از پخت قیمه برای 4 نفر گذشته است لیمو عمانی را که سوراخ نموده اید به خورشت اضافه کنید و در نهایت زعفران دم نموده و گلاب را به خورشت اضافه کنید.
اکنون و در این مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه برای 4 نفر، سیب زمینی ها را نگینی خرد نموده و سرخ کنید. در 10 دقیقه آخر پخت خورش، سیب زمینی های سرخ شده را به خورش اضافه کنید. نمک و فلفل خورش را مقدار کنید و پس از چند دقیقه خورش آماده سرو است.
نکات تکمیلی برای تهیه قیمه
قیمه پختن، هنر ساده ای است که با رعایت چند نکته کوچک، به یک لذت آشپزی تبدیل می شود. با کمی حوصله و دقت می توانید قیمه ای بپزید که هم خوشمزه باشد و هم به راحتی آماده شود. در ادامه، نکات کاربردی و فوت وفن هایی را به شما آموزش می دهیم تا قیمه ای بی نظیر و متفاوت را تجربه کنید.
برترین گوشت برای تهیه قیمه
انتخاب گوشت مناسب برای تهیه قیمه، یکی از عوامل مهم در خوش طعم شدن این خورش خوشمزه است. گرچه هر نوع گوشتی را می توان برای قیمه استفاده کرد، اما بعضی از قسمت های گوشت به علت بافت و طعمی که دارند، برای این خورش مناسب تر هستند.
برترین قسمت های گوشت برای قیمه شامل ران، سردستف ماهیچه و کتف می شود. مقدار چربی گوشت هم به سلیقه شما بستگی دارد. اگر قیمه ای با چربی کمتر می پسندید، می توانید از گوشت بدون چربی بهره ببرید.
یادتان باشد اگر گوشت تکه ای دارید می توانید قیمه خود را هم با گوشت تکه ای گوسفند و هم گوشت گوساله تهیه کنید. طرز تهیه قیمه با گوشت گوسفند و طرز تهیه قیمه با گوشت گوساله را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
البته یکی از روش های دیگر تهیه قیمه استفاده از گوشت چرخ نموده و یا به شکل گوشت قلقلی است. طرز تهیه قیمه با گوشت چرخ نموده و طرز تهیه قیمه با گوشت قلقلی را هم قبلا در کتاب کاله مرور نموده ایم. می توانید آن ها را هم آنالیز کنید.
استفاده از گوشت مرغ و حتی پنیر کبابی هم یکی دیگر از روش های تهیه خورش قیمه است که نحوه تهیه آن ها را در مطالب طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ و طرز تهیه قیمه با پنیر کبابی با جزییات کامل آمده است.
نسبت و مقدار مواد برای تهیه خورشت قیمه برای 4 نفر
برای تهیه یک خورشت قیمه خوشمزه و جا افتاده برای 4 نفر می توانید از نسبت های زیر به عنوان یک راهنمای کلی بهره ببرید. البته این نسبت ها قابل تغییر هستند و شما می توانید با توجه به ذائقه خود و مقدار علاقه تان به هر یک از مواد، مقدار آن ها را کم یا زیاد کنید.
نسبت های تقریبی برای هر نفر
- گوشت: 100 تا 120 گرم (می توانید از گوشت راسته، فیله یا ران بهره ببرید)
- لپه: 30 تا 40 گرم (لپه را از شب قبل خیس کنید)
- پیاز: نصف تا یک عدد میانه
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق چای خوری
- لیموعمانی: 1 عدد (برای هر 2 نفر)
راه های جلوگیری از تلخ شدن قیمه
قیمه از آن دسته غذاهایی است که معمولا خوشمزه می شود مگر آن که نکات مربوط به تلخ شدن قیمه که بیشتر به لیمو عمانی برمی شود را رعایت نکنید. اما اگر دوست دارید قیمه شما همه چیز تمام باشد باید حتما به مقدار لیمو عمانی، روش استفاده از آن و نکاتی برای برطرف تلخی قیمه را خوب رعایت کنید.
ادویه مناسب خورشت قیمه
خورشت قیمه یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که با ترکیب ادویه های مختلف، طعم بی نظیری پیدا می نماید. انتخاب ادویه های مناسب، نقش بسیار مهمی در خوش طعم شدن این خورش دارد. اما ادویه های مناسب این خورشت شامل زردچوبه، دارچین، هل، زیره سبز و البته جوز هندی می شود.
ترکیب این ادویه ها به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. اما به طور معمول، ترکیبی از زردچوبه، دارچین، هل، فلفل سیاه و نمک برای تهیه قیمه استفاده می شود. می توانید با اضافه کردن ادویه های دیگری مانند زیره سبز یا جوز هندی، طعم قیمه خود را متنوع تر کنید.
فقط بهتر است برای تهیه قیمه مجلسی از ادویه قیمه آماده بهره ببرید. این ادویه ها حاوی ترکیبی از ادویه های اصلی قیمه هستند و کار شما را راحت تر می نمایند.
در ضمن ادویه ها را در ابتدای پخت به گوشت و پیاز اضافه کنید تا عطر و طعم آن ها به خوبی در خورش پخش شود.
نکاتی برای خورشت قیمه جا افتاده
برای اینکه خورشت قیمه برای 4 نفر جا افتاده تر شود، می توانید در انتهای پخت، حرارت را کم نموده و اجازه دهید خورش به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و اگر دوست دارید خورش قیمه شما غلیظ تر باشد، می توانید در انتهای پخت، مقداری آب خورش را تبخیر کنید.
نکاتی برای خوش طعم تر شدن خورش قیمه
قیمه خوب را قیمه نذری یا قیمه امام حسین می دانند و معمولا برای همه این سوال وجود دارد که علت خوشمزه بودن این خورشت به شکل نذری چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بدانید که راز خوشمزه شدن قیمه به ادویه هایی برمی شود که در آن می ریزید طوری که استفاده از دارچین، پودر زنجبیل و البته گلاب به خوشمزه تر شدن آن یاری شایانی می نماید.
منبع: کتاب کاله