طرز تهیه شیره انجیر سیاه تازه و مقوی
به گزارش دکترای اقتصاد، شیره انجیر سیاه، یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین شیره های طبیعی است که می توانید در خانه تهیه کنید. این شیره سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و خواص درمانی بسیاری برای سلامتی دارد. در گذشته طرز تهیه مربای انجیر سیاه را آنالیز نموده بودیم و در ادامه، طرز تهیه شیره انجیر سیاه را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای شیره انجیر سیاه
- انجیر سیاه تازه 1 کیلوگرم
- آب به میزان لازم
طرز تهیه شیره انجیر سیاه
1. آماده سازی، پخت و له کردن انجیر
اولین مرحله از طرز تهیه شیره انجیر سیاه این است که ابتدا انجیرهای سیاه را به دقت بشویید و ساقه های آنها را جدا کنید. سپس، انجیرها را در یک سبد یا آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد بعد خرد کنید.
انجیرهای شسته شده را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و به مقدار ای آب اضافه کنید که روی انجیرها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا انجیرها به جوش آیند. پس از اینکه انجیرها به جوش آمدند، حرارت را کم کنید و به مدت 30 تا 40 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. در این مدت، هر چند وقت یک بار انجیرها را با قاشق له کنید تا کاملا نرم شوند.
2. جداسازی شیره
بعد از اینکه انجیرها کاملا پخته و له شدند، شعله را خاموش کنید و مخلوط انجیر پخته را داخل میکسر بریزید تا انجیرها خوب له شوند بعد اجازه دهید تا مخلوط انجیر کمی خنک گردد. سپس، مخلوط را داخل یک پارچه تمیز یا یک صافی ریخته و با فشار دادن آن، شیره انجیر را از تفاله جدا کنید.
3. غلیظ کردن شیره
شیره انجیر را داخل یک قابلمه تمیز ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. به آرامی شیره را بجوشانید و هر چند وقت یکبار هم بزنید تا ته نگیرد. این کار را تا زمانی که شیره به غلظت دلخواه شما برسد، ادامه دهید. پس از اینکه شیره انجیر به غلظت دلخواه رسید، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک گردد سپس، شیره را داخل شیشه های تمیز و استریل شده بریزید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه شیره انجیر سیاه
درست است که تهیه شیره انجیر سیاه در نگاه اول کار ساده ای به نظر می رسد، اما برای رسیدن به برترین طعم و غلظت، نکات و فوت و فن هایی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید.
انتخاب انجیر مناسب
یکی از مهم ترین نکات، انتخاب انجیر مناسب است. انجیرهای سیاه تازه و رسیده برترین گزینه برای تهیه شیره هستند. انجیرها باید کاملا سالم و بدون لکه یا کپک باشند. بعلاوه، انجیرهای گوشتی و آبدار شیره بیشتری فراوری می نمایند. یا حتی از انجیر زرد رنگ بهره ببرید.
صبر راز تهیه شیره انجیر سیاه
نکته مهم دیگر، صبر و حوصله در مراحل پخت و غلیظ کردن شیره است. برای اینکه شیره انجیر شما طعم و عطر دلچسبی داشته باشد، باید به مقدار کافی بجوشد و غلیظ گردد. در طول پخت، باید مرتب شیره را هم بزنید تا ته نگیرد و طعم دودی به خود نگیرد.
استفاده از انجیر خشک به جای انجیر تازه برای تهیه شیره
برای تهیه شیره انجیر سیاه هم درست مثل طرز تهیه مربای انجیر خشک می توانید از انجیر خشک نیز بهره ببرید. در این صورت، باید ابتدا انجیرهای خشک را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید تا نرم شوند.
افزایش طعم و عطر شیره انجیر
برای اینکه شیره انجیر شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، می توانید به آن کمی گلاب یا عرق بهار نارنج یا زعفران اضافه کنید. همان طور که در تهیه مربا انجیر با زعفران، زعفران گزینه خوبی است قطعا میزان کمی زعفران در شیره آن هم خوب خواهد بود.
استفاده از شیره انجیر سیاه
شیره انجیر سیاه را می توانید به عنوان صبحانه، میان وعده یا به عنوان شیرین نماینده در انواع غذاها و دسرها بهره ببرید.
خواص شیره انجیر
شیره انجیر بخش عمده ای از خواص انجیر تازه را دارد بنابراین می تواند گزینه خوبی برای تغذیه سلامت باشد. اما خواص اصلی آن شامل موارد زیر است:
- شیره انجیر سیاه منبع غنی از آهن، کلسیم، پتاسیم و ویتامین های گروه B است.
- این شیره به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش فشار خون و تنظیم قند خون یاری می نماید.
- شیره انجیر سیاه بعلاوه برای درمان یبوست، کم خونی و سوء هاضمه مفید است.