طرز تهیه همبرگر بلوچیز یا بلوچیز برگر خوشمزه
به گزارش دکترای اقتصاد، استفاده از بافت نرم و شکننده پنیر بلوچیز برای داشتن یک همبرگر متفاوت قطعا به کار می آید چون اساسا بلوچیز تضاد خوبی با گوشت چرخ نموده گاو دارد. یکی از نکاتی که در هنگام تهیه یک همبرگر خوب باید به آن دقت کنید این است که حتما گوشتی را که برای تهیه همبرگر انتخاب می کنید حداقل 15 تا 20 درصد چربی داشته باشد و اگر گوشت با چربی در دسترستان نیست بهتر است حتما از فیله چرخ نموده گاو به عنوان گزینه دوم برای تهیه همبرگر آبدار بهره ببرید. خوب است بدانید که برترین گوشت برای تهیه هر نوع همبرگر و حتی همبرگر بلوچیز، گوشت گاو است که چربی لازم را دارد اما گوشت بوقلمون، مرغ و بره که چربی کمی دارند را هم می توان با اضافه کردن بعضی افزودنی های مناسب آماده تهیه همبرگر کرد.
به طور کلی به خاطر داشته باشید که هر چه اندازه چربی گوشتی که در برگر خود استفاده می کنید کمتر باشد، برگر شما خشک تر خواهد شد، مگر این که روی رطوبت اضافه نان دور همبرگر حساب باز کنید و همبرگرتان را با افزودن سس کچاپ، سس مایونز، خردل، یا حتی پیاز تازه رنده شده به یک همبرگر آبدار و خوشمزه تبدیل کنید.
مواد لازم برای تهیه بلوچیز برگر
- گوشت (چرخ نموده) 250 گرم
- نمک و فلفل و پودر سیر به اندازه لازم
- گشنیز (خرد شده) 1/2 پیمانه
- پیازچه (خرد شده) یک قاشق چای خوری
- پنیر بلوچیز (خرد شده) یک پیمانه
- نان برگر یک عدد
- گوجه فرنگی یک عدد
- کاهو فرانسه سه برگ
- کره 25 گرم
طرز تهیه همبرگر بلوچیز
مرحله اول
داخل کاسه ای گوشت چرخ نموده و نمک و فلفل سیاه و پودر سیر و گشنیز خرد شده و پیازچه خرد شده و نصف پنیر بلوچیز را ریخته و خوب ورز دهید تا حالت چسبنده به خود بگیرد. مخلوط را در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید تا مزه دار گردد.
مرحله دوم
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
مرحله سوم
گوشت را با دست به حالت برگر در آورده و داخل سینی فر قرار دهید و به مدت 15 تا 20 دقیقه (بستگی به آب دار بودن یا مغز پخت شدن آن دارد) اجازه دهید بپزد.
مرحله چهارم
سپس از فر خارج کنید و مابقی پنیر را روی برگر ریخته و به مدت 3 تا 4 دقیقه دوباره در فر قرار دهید تا پنیر ذوب گردد .
مرحله پنجم
روی دو طرف نان برگر را کره مالیده و روی تابه ای با حرارت کم قرار دهید تا تست گردد.
مرحله ششم
در مرحله آخر برای اتمام فرایند تهیه همبرگر بلوچیز، روی نان تست به ترتیب کاهو فرانسه، برگر، گوجه فرنگی و در نهایت دوباره نان را قرار دهید و نوش جان کنید.
همبرگر غذایی برای جامعه صنعتی
همبرگر اولین بار در قرن نوزدهم یا اوایل قرن بیستم تهیه شده است. در واقع می توان گفت همبرگر حاصل احتیاج جامعه صنعتی بود که با ظهور طبقه کارگر و طبقه میانه احتیاج به فراوری انبوه و ارزان غذایی داشت که بتوان آن را خارج از خانه مصرف کرد.
شواهد قابل توجهی هم وجود دارد که ثابت می نماید آمریکا یا آلمان (شهر هامبورگ) اولین کشورهایی بودند که در آن دو تکه نان و یک استیک گوشت چرخ نموده در یک ساندویچ همبرگر ترکیب و فروخته شدند.
اما در کل در خصوص منشا همبرگر اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد چون دو ماده اصلی آن یعنی نان و گوشت گاو، سال ها قبل از ترکیب آنها با هم در کشورهای مختلف به طور جداگانه تهیه و مصرف می شدند و مدت کوتاهی پس از ایجاد همبرگر تزئینات معمولی دیگری شامل پیاز، کاهو و ترشی های برش داده شده هم به ساندویچ همبرگر اضافه شدند.
منبع: کتاب کاله