قرص نیتروفورانتوئین (Nitrofurantoin) و موارد مصرف آن

به گزارش دکترای اقتصاد، قرص نیتروفورانتوئین (Nitrofurantoin) از داروهای درمان کننده عفونت دستگاه ادراری است که با از بین بردن میکروب ها و باکتری هایی که معمولا منشا روده ای داشته و عامل عفونت هستند علایم ناشی از عفونت ادراری را از بین می برد. سردرد، سرگیجه، درد قفسه سینه، تب و لرز، سرفه و گلودرد برخی از عوارض مصرف قرص نیتروفورانتوئین می باشد.

قرص نیتروفورانتوئین (Nitrofurantoin) و موارد مصرف آن

قرص نیتروفورانتوئین از داروهایی است که به منظور درمان عفونت های ادراری توسط پزشک تجویز می گردد. اگر به تازگی به پزشک مراجعه کرده و این دارو برایتان تجویز شده است بهتر است درباره عوارض و نکات مربوط به مصرف آن اطلاعات کافی داشته باشید.

قرص نیتروفورانتوئین چیست؟

قرص نیتروفورانتوئین (Nitrofurantoin) از داروهای درمان کننده عفونت دستگاه ادراری است که با از بین بردن میکروب ها و باکتری هایی که معمولا منشا روده ای داشته و عامل عفونت هستند علایم ناشی از عفونت ادراری را از بین می برد. معمولا دوره درمان چند روزه تجویز شده از سوی پزشک برای رفع عفونت ادراری کافی می باشد.

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های تجاری Macrobid , Macrodantin , Furadantin , Nitro Macro
موارد مصرف

پیشگیری و درمان عفونت ادراری

عوارض سردرد، سرگیجه، درد قفسه سینه، تب و لرز، سرفه، گلودرد، مشکل در تنفس، تب، بثورات جلدی، خارش، دردهای مفصلی، خواب آلودگی، خستگی، بی حس شدن صورت
تداخل دارویی پروبنسید، آنتی بیوتیک ها (در صورت استفاده بیش از حد)

مقدار و نحوه مصرف قرص نیتروفورانتوئین

مقدار مصرف دارو باید توسط پزشک مشخص گردد. به طور معمول برای درمان عفونت ادراری این دارو چهار مرتبه در شبانه روز مصرف می گردد. همچنین به منظور پیشگیری از عفونت ادراری یک بار مصرف دارو در طول شبانه روز تجویز می گردد.

نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید

  1. این دارو در نوزادان و افراد با سابقه بیماری کلیوی نباید مصرف گردد.
  2. توصیه می گردد دارو را با غذا یا شیر مصرف کنید.
  3. در اثر مصرف این دارو ممکن است رنگ ادرار به زرد یا قهوه ای تغییر پیدا کند.
  4. در صورتیکه مبتلا به دیابت، کم خونی و یا بیماری های ریوی هستید دارو را با حتیاط و با نظر پزشک مصرف کنید.
  5. چنانچه در دوران بارداری یا شیردهی به سر می برید تنها با نظر پزشک این دارو را مصرف کنید.
  6. در صورتیکه سابقه داشتن هر نوع حساسیت دارویی را داشته اید قبل از اقدام به مصرف قرص نیتروفورانتوئین با پزشک مشورت کنید.
  7. در صورتیکه دچار علایم و نشانه های حساسیت به دارو مثل کهیر، تورم صورت و مشکل تنفسی و... شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  8. در صورتیکه بدن شما با کمبود ویتامین B و اسید فولیک روبرو است درباره مصرف و یا عدم مصرف قرص نیتروفورانتوئین با پزشک مشورت کنید.

توصیه ها و اقدامات پرستاری

  • عوارض این دارو ممکن است در افراد سالمند بیشتر رخ دهد. بنابراین این دسته از افراد نیاز به توجهات ویژه ای در این زمینه دارند.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 28 بهمن 1399 بروزرسانی: 28 بهمن 1399 گردآورنده: economicsphd.ir شناسه مطلب: 801

به "قرص نیتروفورانتوئین (Nitrofurantoin) و موارد مصرف آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص نیتروفورانتوئین (Nitrofurantoin) و موارد مصرف آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید