چگونه صورتمان را لمس نکنیم؟

به گزارش دکترای اقتصاد، ایسنا/ با شیوع گسترده کروناویروس در کشورهای سراسر دنیا، پزشکان به منظور رعایت بیشتر بهداشت فردی مردم را به خودداری از لمس صورت با دست هایشان مانند خودداری از خارندن بینی یا مالیدن چشم ها توصیه می نمایند اما ترک این عادات ممکن است برای بعضی افراد دشوارتر به نظر بیاید، هرچند با به کارگیری چند تکنیک ساده امکانپذیر است.

چگونه صورتمان را لمس نکنیم؟

در طول روز ما سطوح بسیاری از جمله دستگیره ها و درب ها، دکمه های آسانسور و میله های مترو را لمس می کنیم که ممکن است میکروب های زیادی روی آن ها تجمع نموده باشند و پس از لمس آن ها ممکن است انگشتان خود را به بینی، دهان یا چشمان خود زده و از این طریق میکروب ها را وارد بدن خود کنیم.

ترک عادت لمس کردن صورت شاید برای بعضی کاری سخت و دور از تصور باشد.

یک پزشک و استادیار دانشگاه پزشکی NYU Langone Health آمریکا در این باره می گوید: ترک چنین عادتی می تواند بسیار سخت باشد، چرا که همه افراد بدون آن که متوجه باشند و به شکل کاملا ناخودمطلعی این کار را انجام می دهند.

در ادامه چند ترفند برای متوقف کردن این عادت و خودداری از لمس صورت به نقل از روزنامه نیویورک تایمز آورده شده است:

- یک بسته دستمال کاغذی همراه خود داشته باشید:

زمانی که بخشی از صورت تان احساس خارش دارد یا وقتی می خواهید بینی تان را بمالید یا عینک تان را روی صورت خود تنظیم کنید، یک دستمال کاغذی برداشته و به جای انگشتان از دستمال کاغذی بهره ببرید.

اگر احساس می کنید می خواهید عطسه کنید از دستمال کاغذی استفاده نموده و پس از عطسه آن را درون سطل زباله بیندازید. در صورتی که دستمال کاغذی همراه خود نداشتید، درون آرنج خود عطسه کنید، چرا که عطسه این احتمال را ایجاد می نماید که میکروب های خود را به اطراف و افراد دیگر سرایت دهید.

- محرک ها را شناسایی کنید:

پزشکان توصیه می نمایند محرک هایی را که باعث می گردد صورت خود را بیشتر لمس کنید، شناسایی کنید. در طول روز توجه کنید چه زمان هایی بیشتر صورت خود را لمس می کنید و علت این رفتار چیست. در صورتی که علت و محرک های این عادت را شناسایی کنید، راحت تر می تواند از آن ها دوری نموده و این عادت را ترک کنید.

برای مثال اگر متوجه شدید دچار خشکی چشم هستید و به همین علت چشم های خود را زیاد لمس می کنید، از قطره های چشمی و اشک های مصنوعی بهره ببرید. اگر موهای خود را دائم مرتب می کنید یا از دست خود به عنوان تکیه گاهی زیر چانه تان استفاده می کنید، نسبت به آن مطلع باشید و آن ها را ترک کنید.

پزشکان هم چنین توصیه نموده اند افرادی که از لنزهای چشمی استفاده می نمایند تا حد ممکن آن ها را استفاده ننموده و اگر لنز طبی استفاده می نمایند، از عینک به جای آن ها استفاده نمایند تا کمتر مجبور به لمس چشم های خود شوند.

هم چنین استفاده از ماسک ها اگرچه برای جلوگیری از انتقال ویروس خیلی موثر نیستند اما می توانند به عنوان مانعی فیزیکی در برابر لمس بینی یا دهان عمل نمایند و مفید باشند.

می توانید یادداشت های کوچکی با این مضمون که به صورتت دست نزن نوشته و آن را در نقاط مختلف خانه یا میز کارتان بچسبانید.

- دستان خود را مشغول نگه دارید:

پزشکان می گویند مشغول نگه داشتن دستان خود با توپ های ضد استرس یا اجسام دیگر می تواند موارد لمس صورت شما را کاهش داده و محرک ها را به حداقل برساند. البته از قلم نیاندازید که مرتباً آن شی را تمیز و ضد عفونی کنید.

اگر توپ ضد استرس برای بازی کردن با آن ندارید از روش های دیگری بهره ببرید. برای مثال خود را تا حد زیادی سرگرم کنید یا دست های خود را به یکدیگر قلاب کنید تا میزان لمس صورت خود را کاهش دهید.

استفاده از صابون معطر یا لوسیون نیز می تواند یاری کند، زیرا هنگامی که دستان خود را به صورت تان نزدیک می کنید، بوی آن باعث می گردد نسبت به اقدام خود مطلع شده و از لمس صورت تان خودداری کنید.

- آرام باشید:

یک استاد روانپزشکی و علوم رفتاری اظهار داشته که توصیه اصلی او به همه مردم کاهش استرس شان است، چرا که استرس روی سیستم ایمنی بدن افراد تأثیر می گذارد و هر چه بیشتر استرس داشته باشید، توانایی بدن در مقابله با عفونت ها کاهش می یابد.

این استاد می گوید می توان از تکنیک های شرطی شدن برای ترک این عادت نیز استفاده کرد. برای مثال افراد می توانند یک کش پول را دور مچ دست خود انداخته و هر بار که می خواهند صورت خود را لمس نمایند، یک بار با کشیدن و رها کردنِ کش به دست خود ضربه بزنند.

انجام تمرین های مراقبه و ذهن مطلعی و هم چنین تمرکز روی تنفس نیز می تواند در ترک این عادت موثر باشد.

با تمام این وجود پزشکان می گویند در صورتی که دستان تان تمیز باشند، لمس صورت تان مسئله ای ندارد و نباید بیش از حد نگران این موضوع بود، چرا که این عادت رفتاری طبیعی برای همه است.

منبع: همگردی
انتشار: 7 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: economicsphd.ir شناسه مطلب: 202

به "چگونه صورتمان را لمس نکنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه صورتمان را لمس نکنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید